Ankara'da Gazi Paşa'yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlenecek

2. Gazi Paşa'yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri, Başkent Ankara'da yapılacak. Söz konusu organizasyona ilişkin yapılan basın toplantısı ile takvim bilgileri de duyuruldu.

Ankara'da Gazi Paşa'yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlenecek

2. Gazi Paşa'yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri, Ankara'da yapılacak. Güreş organizasyonu öncesi ASKİ Spor Kulübü Başkanı ve Ankara milletvekili Yüksel Arslan, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar tarafından Şaban Yılmaz Spor Kompleksi'nde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya yağlı güreş koordinatörü Şaban Yılmaz ile Taha Akgül, Rıza Kayaalp, pehlivanlar ve kulüp yetkilileri katıldı.

GAZİ PAŞA'YI ANMA YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ, 15 EYLÜL'DE ANKARA'DA YAPILACAK

Keçiören Bağlum Stadı'nda 15 Eylül tarihinde saat 10.00'da başlayacak yağlı güreş organizasyonu hakkında bilgiler verildi. Takvim bilgileri belli olan organizasyonda 66 başpehlivanın mücadele edeceği bilgisini veren Arslan, "Orhan Okulu, Mustafa Taş, Cengizhan Şimşek, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Fatih Atlı ve Enes Doğan ile dünya ve Avrupa şampiyonu Feyzullah Aktürk de yer alacak. Tüm boylarda toplamda ise 700 pehlivanımız katılacak." şeklinde konuştu.

Ankara'da Gazi Paşa'yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlenecek

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan ise organizasyonun sürekliliğini sağlamanın önemini belirterek geleneksel güreşlerin tekrar Ankara'nın geneline yayılması için ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

SONRAKİ HABER