Ankara'da FETÖ soruşturması kapsamında 6 gözaltı kararı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müfettiş yardımcılığı sınavı sorularına yasadışı yollarla ulaştığı tespit edilen FETÖ mensupları için harekete geçildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gerekli adımları atmaya başladığı açıklandı.

Ankara'da FETÖ soruşturması kapsamında 6 gözaltı kararı!

Söz konusu terör örgütünün devlet kurumları içerisine sızma girişimleri kapsamında bakanlıklarda yapılan sınav sorularının erkenden ele geçirildiği tespit edilmişti. Devam edilen soruşturmalarda bu bilgiye ulaşılması sonrasında 6 kişinin yakalanması için girişimler hızlandırıldı.

BAKANLIKLARDA YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMALARDA 6 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonlar aradan geçen yıllara rağmen artarak devam ediyor. 2016'daki yönetimi ele geçirme girişimlerinin ardından kaçma ve gizlenme politikası uygulayan FETÖ üyeleri emniyet birimleri tarafından saklandıkları yerde kıskıvrak yakayı ele veriyor. Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeni bir operasyon başlatılması talimatının verildiği öğrenildi.

SORULARI DAĞITMIŞLAR

Edinilen bilgiye göre haklarında gözaltı kararı verilen 6 şahıs bakanlıklar bünyesinde yasa dışı çalışmalar yürütüyordu. Bu şahıslardan 4'ü Maliye Bakanlığı, 2'si Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ilgili yürütülen soruşturmalarda tespit edildiler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde varlıkları tespit edilen 2 FETÖ üyesinin müfettişlik yardımcılığı sınavı öncesi soruların ele geçirilip diğer üyelere dağıttığı ortaya çıktı. FETÖ üyelerinin tespit edilmesinin hemen ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı suçluların yakalanması talimatını verdi. Şahısların 2 farklı ilde olduğu tespit edildi.

FETÖ üyelerinin eş zamanlı operasyon ile en kısa zamanda yakalanması bekleniyor. Yakalanacak şahısların bir sonraki operasyonları şekillendirecek önemli bilgiler vermesi tahmin ediliyor.

SONRAKİ HABER