Ankara’da FETÖ soruşturması: 39 gözaltı kararı çıktı

Ankara’da düzenlenen EFTÖ soruşturmasında 39 gözaltı kararı verildiği öğrenildi. FETÖ’nün Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki yapılandırma kapsamında operasyon düzenlendi.

Ankara’da FETÖ soruşturması: 39 gözaltı kararı çıktı

Ankara’daki FETÖ soruşturmasına ilişkin açıklama Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada mahrem yapılandırmaya ilişkin düzenlenen soruşturmada 39 gözaltı kararı çıktı.

Başsavcılık açıklamasında mahrem imam, ihraç subay, ihraç astsubay, eski askeri öğrenci ve uzman çavuş gibi şahıslar için gözaltı kararı çıktığını belirtti.

MAHREM YAPILANMAYA İLİŞKİN SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada, 39 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

39 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ'nün Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı mahrem yapılanmasında yer aldığı tespit edilen 8'i "mahrem imam", 2'si görevde 2'si ihraç 4 subay, 7'si görevde 7'si ihraç 14 astsubay, 2'si görevde uzman çavuş ve 11'i eski askeri öğrenci olmak üzere 39 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

İŞLEMLER DEVAM EDİYOR

Öte yandan yapılan açıklamada gözaltı kararı verilen 39 şüphelinin yakalanması için işlemler Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından devam ediyor. Aktarılan haberin detaylarına göre bahsi geçen şüphelilerin haberleşme yöntemi için kontörlü sabit hatları tercih ettikleri belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER