Ankara'da Eylül ayı kira artış oranı açıklandı

Ankara'da kiralık ev ve işyeri için uygulanacak olan Eylül ayı resmi zam oranı TÜİK tarafından açıklandı. Eylül ayında kiralara ne kadar, yüzde kaç zam geldi belli oldu.

Ankara'da Eylül ayı kira artış oranı açıklandı

Türkiye'de yaşayan herkesi etkileyecek olan enflasyon raporu yayımlandı. Yayımlanan raporda yer alan enflasyon verisine göre işyeri ve konutlarda uygulanacak üst sınır zam oranı, memur ve memur emeklisinin enflasyon farkı, asgari ücretli çalışanlar ve SSK BAĞKUR emeklilerin zam oranı da belirlenmiş oldu. Son 2 aylık enflasyon farkı yüzde 5,78 olarak gerçekleşirken resmi kira artışı zam oranı ise yüzde 64,91 olarak gerçeleşti.

ANKARA'DA KİRALARA NE KADAR ZAM GELDİ, EYLÜL AYI RESMİ KİRA ARTIŞI ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından merakla beklenen enflasyon raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre enflasyon beklentilerin altında gerçekleşti. TÜFE'deki (2003=100) değişim 2024 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %2,47, bir önceki yılın Aralık ayına göre %31,94, bir önceki yılın aynı ayına göre %51,97 ve on iki aylık ortalamalara göre %64,91 olarak gerçekleşti.

Ankara'da Eylül ayı kira artış oranı açıklandı

12 aylık TÜFE ortalaması ise yüzde 64,91 olarak gerçekleşti. 1 Temmuz 2024 tarihinde yüzde 25 zam sınırı uygulamasının kaldırılmasının ardından kirada yeniden 12 aylık TÜFE ortalaması uygulamasına geri dönülmüştü. Ankara'da Ağustos ayında kira sözleşmesi sona eren ve Eylül ayında kirasına zam gelecek olan işyeri ve konut kiracılarına üst zam sınırı olarak yüzde 64,91 oranı uygulanacak. Kirası 10 bin TL olan kiracılar için 6 bin 491 TL zam gelirken zamlı kira bedeli 16 bin 491 TL olarak uygulanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER