Ankara'da ev kiraları asgari ücreti geçti! Kiranın en ucuz ve pahalı olduğu ilçeler

Özellikle de 6 Şubat depremlerinden sonra büyük göç alan Ankara'da satılık ve kiralık konut fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Ankara'da açıklanan son verilere göre kiralık ev fiyatlarında Eylül ayında yüzde 52'lik artış yaşandı.

Ankara'da ev kiraları asgari ücreti geçti! Kiranın en ucuz ve pahalı olduğu ilçeler

Son dönemde yoğun göç alan Ankara'da artan nüfusla beraber kiralık ve satılık konut fiyatlarında da rekor yükseliş yaşanmıştı. Türkiye genelinde yaşanan artıştan en çok etkilenen illerin başında yer alan ve son dönemde konut fiyatlarının en pahalı olduğu iller arasında yükselen Ankara'da Eylü ayında açıklanan resmi verilere göre kiralık ev fiyatlarına 2023 senesinin aynı ayına oranla yüzde 52 oranında zam geldi.

ANKARA'DA KİRALIK EV FİYATLARI CEP YAKIYOR!

Ankara'da satılık konut fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ediyor. Endeksa tarafından açıklanan son resmi verilere göre Ankara'da Eylül ayı itibariyle konut kiraları son 1 yıl içinde yüzde 52,69 oranında artış gösterdi.

Yaşanan yükselişin ardından Ankara genelinde ortalama konut kirası metrekare olarak 177 TL olarak hesaplanırken 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kirası 17,700 TL seviyesine yükselerek asgari ücreti geride bıraktı.

Ankara'da konut kirasının en düşük olduğu ilçe ortalama 9 bin 300 TL kira bedeli ile Şereflikoçhisar olurken en pahalı kira ise 25 bin 600 TL kira bedeli ile Gölbaşı oldu. Çankaya'da kiralık daire fiyatları ortalama 23 bin 600 TL olarak hesaplanırken Yenimahalle'de 19 bin 700 TL ve Etimesgut'ta ise 19 bin 5 TL oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER