Ankara'da ev almak hayal oldu! 2024 Nisan Konut fiyat endeksi rakamları açıklandı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ülkenin konut rakamlarında geldiği son durumu gösteren verilerini paylaştı. Söz konusu verilere göre Ankara'da dahil olmak üzere 3 büyük il ve Türkiye genelindeki durum gözler önüne serildi.

Ankara'da ev almak hayal oldu! 2024 Nisan Konut fiyat endeksi rakamları açıklandı

Konutlardaki fiyat değişimini daha iyi takip etmek ve mevcut durum hakkında daha sağlıklı tespitler yapmak adına hazırlanan Konut Fiyat Endeksinin güncel verileri yayınlandı.

Yayınlanan rakamlara göre Nisan ayında konut fiyatlarında yıllık ve aylık olarak bir artış meydana gelirken reel olarak bir azalma olduğu ifade edildi.

Türkiye'de Konut fiyat endeksi rakamları aylık olarak yüzde 2,2 oranında attı. Nisan ayının yıllık artış rakamı ise yüzde 48,4 olarak bildirildi. Bu rakamın yıllık reel versiyonunun ise %13 azaldığı belirtildi.

Ankara'da ev almak hayal oldu! 2024 Nisan Konut fiyat endeksi rakamları açıklandı

ANKARA'DA GELİNEN SON DURUM

Merkez Bankası Türkiye geneline ek olarak Başkent Ankara'da gelinen son durumu da açıkladı. Ankara'da Nisan ayında konut fiyat endeksi yüzde 58,9 olarak açıklandı.

Bu rakam yeni olan konutlarda yüzde 46,8, yeni olmayanlarda ise yüzde 60,5 oldu. Birim fiyatlandırması ise 25.609.5 TL oldu. Aylık olarak bakıldığında ise Ankara'da konut fiyat endeksi bir önceki aya göre yüzde 3 oranında arttı.

Ankara'da ev almak hayal oldu! 2024 Nisan Konut fiyat endeksi rakamları açıklandı - Resim : 2

Nisan ayı verilerine göre Ankara'da 120 m2'lik bir evin satış fiyatlandırması 3 Milyon TL'yi geçti. Bu rakamın Mayıs ve Haziran aylarında nasıl bir seviyede olacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER