Ankara'da engelli bireyler bir günlüğüne asker oldu

Engelli bireylerin ve ailelerin mutlu bir an geçirmesi adına her sene yapılan temsili askerlik programı bu senede devam etti. Evlatlarını temsili de olsa askerlik görevi yaparken gören aileler gururlu ve duygusal anlar yaşadı.

Ankara'da engelli bireyler bir günlüğüne asker oldu

ANKARA (AA) - Engelli Haftası verilen mesajlar ve oluşturulan farkındalıklara ek olarak beraberinde getirdiği renkli anlar ile de akıllarda yer ediniyor. Engellerin hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunun hatırlatıldığı programlarda önemli mesajlar veriliyor.

Türk toplumunda manevi olarak önemli bir konumda tutulan askerlik görevi bir çok erkeğin hayallerini süslüyor. 6 Ay zorunlu askerlik görevine ek olarak yüzbinlerce aday askerliği bir meslek olarak benimseyip bu yolda ilerliyor.

Ankara'da engelli bireyler bir günlüğüne asker oldu

ENGELLİLER ASKERLİK YAPMA TECRÜBESİ YAŞADI

Bu kapsamda engelli bireylerin bu heyecandan mahrum olmaması için geçtiğimiz yıllarda harekete geçilmiş ve onların 1 günlüğüne temsili olarak askere alınması için çalışma başlatılmıştı. Askerlik heyecanını yaşayan ve kışlada bir 1 gün geçiren engelli bireylerde duydukları memnuniyeti dile getirmişti.

Başkent Ankara bu senede engelli bireylerin yaptığı temsili askerlik heyecanına ev sahipliği yaptı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından uygulanan program kapsamında 21 engelli genç aileleri ile beraber Ankara 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına geldi.

Ankara'da engelli bireyler bir günlüğüne asker oldu - Resim : 2

“SEVİNÇ VE DUYGULU AN”

Askeri kamuflajlarını giyen ve yemin eden gençler gurur dolu anlar yaşadı. Temsili olarak askerlik yapan isimlerden Samet Gökçe “Normalde askerlikten muafım. Bir günlük asker olmak benim için çok sevinçli ve duygulu bir an. Herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Ülkenin dört bir yanından benzer askerlik görüntüleri geldi. Engelli bireyler için yapılan bu program vatandaşlar tarafından ilgi ve takdirle karşılandı.

SONRAKİ HABER