Ankara'da ekolojik felaket! Birer birer hayatlarını kaybediyorlar

Gün geçtikçe artan çevresel olumsuzluklar yerleşim yerlerini etkilediği gibi doğal yaşam alanlarını da etkiliyor. Yaşanan acı gerçeğe bir örnekte Ankara'dan geldi.

Resmi ve özel kuruluşların çağrılarına rağmen çevreyi koruma konusunda istenilen sonuçlar elde edilemiyor. Bazı yaşanan olağan dışı durumlara ise neyin sebep olduğu konusunda bir fikir yürütülemiyor.

Konu ile ilgili Ankara'nın Çubuk ilçesinde son günlerde tedirgin edici gelişmelerin yaşandığı bildirildi. İlçeye bağlı Kızılca Köyünde bir gölette toplu balık ölümlerinin yaşanması sonrasında köy halkı yetkililerin olaya müdahale edilmesi için çağrıda bulundu.

Ankara'da ekolojik felaket! Birer birer hayatlarını kaybediyorlar

NEDEN OLDUĞU BİLİNMİYOR

Yaşanan ekolojik olumsuzluğa kuraklığın neden olduğu ihtimalinin akıllara gelmesinin ardından köy muhtarı gölete su takviyesi için ilgili birimlere müracat etti.

Neredeyse tüm balıkların öldüğü gölet ile ilgili bölge sakini "Tahminimce suda oksijen eksikliği var. Etrafında fabrika yok buraya atık dökecek. Kuraklık diye tahmin ediyorum işin açıkçası. Buraya geldiğimde en az 15-20 araba olurdu. Gördüğüm kadarıyla kimse yok. Balık hep kıyaya vurmuş. İlk defa burada böyle bir şey görüyorum ama suyun bu kadar çekildiğini de ilk defa görüyorum" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Söz konusu gölete ilerleyen günlerde nasıl bir müdahale yapılacağı merak ediliyor. Bölge halkı da kendileri için önemli bir yer olan bu göletin yeniden eski haline dönmesini temenni etmeyi sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com