Ankara'da ekmek krizi! Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık'tan kaos çıkacak açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik ile ekmek ve simit fiyatlarının fiyatlarındaki düzenlemenin bir komisyona bağlı kalacağı kalacağı öğrenilmişti. Söz konusu karara bir tepki de Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık'tan geldi.

Ankara'da ekmek krizi! Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık'tan kaos çıkacak açıklaması

Türkiye'de son yılların en çok gündeme gelen konuları ekmek ve simit fiyatlarında üst üste gelen yüksek rakamlı zamlar olmuş, söz konusu zamlara vatandaş büyük tepki göstermişti. Geçtiğimiz haftalarda Ankara'da bir simidin fiyatı 15 TL yapılmış, tepkiler sonucu konulan 5 liralık zam geri çekilmişti.

ANKARA FIRINCILAR ODASI'NDAN SERT TEPKİ

Resmi Gazete'de simit ve ekmek fiyatlarında yapılacak değişikliklerin artık o şehirdeki belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası gibi kurumların temsilcilerinden oluşacak bir komisyona bağlı olması değişikliği büyük bir ses getirmişti.

Fırıncıların yaşanılan gelişmeye büyük tepki göstermesi sonucu bir açıklamada Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık'tan geldi. Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre Başkan Gürsel Alnıaçık bu kararın Ankara'da büyük bir kaosa sebep olacağını ve bakkal, bayi gibi yerlere ekmek götürmeyeceklerini söyledi.

Bu durum hakkında kendilerinin bir bilgisi olmadığını ve kararı anlamlandıramadıklarını ifade eden Alnıaçık “Bakanlık onayı ile değişiklik yapmışlar ama bunun bana göre hukuki temeli yok. O zaman odalara, Birliğe gerek yok” dedi

“EKMEK GÖTÜRMEYECEĞİZ”

Alınan kararı kendileri açısından kabul edilemez bulduklarını ifade eden Gürsel Alnıaçık bu durumun vatandaşları olumsuz etkileyeceğini “Cebimizden para koyup ekmek yapıyoruz. Bizim tarifeyi engellemeye kalkarlarsa Ankara’da kaos olacak, ekmek çıkmayacak bakkala bayilere ekmek götüremeyeceğiz” diyerek tavırlarını ortaya koydu.

Ankara Fırıncılar Odası'ndan geçen açıklamanın ardından önümüzdeki günlerde nasıl bir durumun yaşanacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar ise ekmeğe uygun fiyatlar ile sorunsuz bir şekilde ulaşmak istiyor.

SONRAKİ HABER