Ankara’da düzenlenen resepsiyonla Çin'in kuruluş yıl dönümü kutlandı

Çin Halk Cumhuriyeti kuruluşunun 75 yıl dönümünü çeşitli etkinliklere kutlamaya devam ederken bu etkinliklerden biri de Ankara'da düzenlendi. Bakan Şimşek'te düzenlenen etkinliğe katıldı.

Ankara’da düzenlenen resepsiyonla Çin'in kuruluş yıl dönümü kutlandı

75. kuruluş yıl dönümünü düzenlediği etkinliklerle kutlamaya devam eden Çin, bu etkinliklerden biri de Ankara'da gerçekleştirildi. Ankara'da düzenlenen resepsiyona Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te katıldı. Bakan Şimşek, iki ülke arasında ilişkiyi arttırmak amacıyla beraberindeki heyetle Çin'i ziyaret edeceklerini duyurdu.

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK ÇİN'İ ZİYARET EDECEK!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin 75. kuruluş yıl dönümü Ankara’da bir otelde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin’in ev sahipliğinde Ankara’da bir otelde düzenlenen resepsiyona Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra yabancı misyon temsilcileri ve davetliler katıldı.

Program, Büyükelçi Shaobin’in davetlileri kapıda karşılaması sonrası, iki ülke milli marşlarının çalınması ile başladı. Çin ve Türkiye’nin kadim ve medeni ülkeler olduğunu aktaran Büyükelçi Shaobin, “Tarihi binlerce yıl öncesine uzanan İpek Yolu, iki milleti birbirine bağlamış, aralarındaki karşılıklı alışveriş ve dostane temaslar tarihe geçmiştir.

Son yıllarda Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortak ilgilenmesi ve liderliği sonucu Çin-Türkiye ilişkileri istikrarlı bir şekilde gelişmekte ve her alandaki iş birliği derinleşmektedir. Kısa bir süre önce başkan Jinping, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Şangay İş Birliği Örgütü Zirvesi esnasında başarılı bir görüşme gerçekleştirmiş ve ikili ilişkilerin geleceğine yön vermiştir” diye konuştu.

Bakan Şimşek yapmış olduğu konuşmasında Çin Halk Cumhuriyeti'nin 75. kuruluş yıl dönümünü kutlarken iki ülke arasında daha fazla işbirliği konusunda çalışacaklarını ifade etti. Bakan Şimşek bu amaçla Çin'i ziyaret edeceklerini belirterek iki ülkenin yeni işbirlikleri konusunda beraber çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER