Ankara'da düşen şimşekler seyir halindeki bir otomobili kullanılamaz hale getirdi

Dün gece kadar son yılların en korku dolu gecelerinden birisini geçiren Ankara'da yaşanan yağmur ülke gündemine oturdu. Yağışlar esnasında düşen şimşekler ise bir çok yerde hayatı zora soktu.

Ankara halkı kış aylarında hasretle beklediği yağışları bahar ve yaz aylarında almaya devam ediyor. Şehirde yağmurların sürmesi sevindirirken, yağışların etkisi insanların hayatına etki ediyor.

ŞİMŞEKLERİN HEDEFİ BİR OTOMOBİL OLDU

Dün gece Ankara'da yaşanan kuvvetli yağış ve şiddetli fırtına acı bir şekilde sonuçlandı. Yağışların ilk başından itibaren şimşeklerden dolayı kentin bazı yerlerinde elektrik kesintileri yaşanırken, Sincan'da bir kişi fırtınadan sığındığı tabelanın altında kalarak can verdi. Şehrin bir noktasında ise şimşekler seyir halindeki otomobile denk geldi.

Yolda seyir halinde giderken şimşeğin isabet ettiği otomobil bir anda alev almaya başladı. Olaya tanık olan vatandaşların korku ve endişe ile takip ettiği yangında sevindiren tek husus araç sahibinin yara almadan kurtulması oldu.

Şimşeğin isabet etmesi sonucu yanmaya başlayan araç alev topuna döndü. Olayı uzaktan takip eden bir vatandaş ise yangını cep telefonu ile kayıt altına aldı.

ARAÇ HURDAYA ÇIKTI

Yangın ihbarı alan itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile araç kısa sürede söndürüldü. Şimşeğin yaktığı araç ise kullanılamaz hale geldi.

Ankara'da gece boyu devam eden yağışlar maddi olarak büyük bir fatura ortaya koydu. İlgili birimler hasar tespit ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER