Ankara'da drift atarak trafiği tehlikeye atanlara ceza

Ara sokaklarda ya da topluma açık geniş alanlarda bazı sürücülerin araçları ile yaptığı drift olarak adlandırılan hareketler büyük tehlike saçıyor. İnsanların yaralanma ya da hayatlarını kaybetme ihtimallerini artıran bu yasağa uymayanlara emniyet ekipleri cezayı kesiyor.

Ankara'da drift atarak trafiği tehlikeye atanlara ceza

Otomobillerini aşırı önemseyen ve onlara ilgi duyan bazı insanlar, bu sevgiyi tehlike saçarak gösterme yolunu seçiyor. Arabaları ile drift atarak şekiller çizen sürücüler hem kendileri hem de diğer insanların hayatlarını tehlikeye atıyor.

Yasak olmasına rağmen bu konuda halen direten isimlere Emniyet güçleri ceza kesme konusunda net davranıyor. Keçiören ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan bir drift olayı ve sonrasında verilen ceza bu duruma bir örnek oldu.

Edinilen bilgiye göre 1 ve 2 Eylül tarihinde iki farklı kişinin ilçede sürdükleri araba ile drift attığı tespit edildi. Yaptıkları bu suçun arından Polis ekipleri tarafından yakalanan bu iki sürücüye ehliyetlerine el koyma cezası verildi.

2 AY EHLİYETSİZ KALACAKLAR

Haklarında Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma suçundan dolayı ceza kesilen 2 kişinin ehliyetlerine 2 ay süreyle el konuldu. Bu süre zarfında araba sürmeye teşebbüs edip yakalanmaları halinde ise ciddi bir yaptırım uygulanacak.

Motor sporlarına ilgi duyan ve arabaları ile driftler atmayı sevenlerin bu hobisini kurallarına uygun ve yerine yaşamadığı takdirde acı hadiseler yaşanabiliyor. Bu konuda ekipler taviz vermeden çalışıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER