Ankara'da doğalgaz kaçağı alev aldı: Park halindeki araç hurdaya döndü

Ankara’daki bir inşaat sahasında doğalgaz kaçağı alev aldı. Gaz sızıntının alev alması ile birlikte park halindeki araç yanarak hurdaya döndü.

Ankara'da doğalgaz kaçağı alev aldı: Park halindeki araç hurdaya döndü

Ankara’nın Pursaklar ilçesine bağlı Elfida Sokak’taki bir inşaatta devam eden çalışmalar sırasında doğalgaz borusunda sızıntı meydana geldi.

Sızıntı park halindeki bir aracın yanmasına neden oldu. Yangını gören vatandaşlar durumu hemen ekiplere haber verdi. Olay yerine kısa süre içerisinde itfaiye, polis ve Başkent Gaz ekibi sevk geldi. Ankara'nın Pursaklar ilçesindeki inşaat sahasında alev alan doğalgaz kaçağı ekiplerin çalışması sonucu söndürüldü.

ÇALIŞMALAR SIRASINDA SIZINTI OLUŞTU

Alınan bilgiye göre, Elfidan Sokak'ta bulunan bir inşaattaki çalışmalar sırasında doğalgaz borusunda gaz sızıntısı oluştu.

Gaz sızıntısının alev alması sonucu, park halinde bulunan otomobil yanarak kullanılamaz hale geldi. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve Başkent Gaz ekibi sevk edildi.

Ankara'da doğalgaz kaçağı alev aldı: Park halindeki araç hurdaya döndü

OTOMOBİL SÖNDÜRÜLDÜ

Ekiplerin çalışması sonucu gaz kesilirken, yanan otomobil söndürüldü. Bölgedeki bir iş yerinde çalışan Barış Cankurt, inşaatta çalışma yapılırken doğalgaz borusunda bir gaz kaçağı meydana geldiğini söyledi.

Sızıntının ardından bölgeye kimsenin yaklaşamadığını ifade eden Cankurt, ekipler müdahalede bulunurken alevlerin arttığını belirtti.

“MUHTEMELEN KEPÇENİN UCU DEĞDİ”

Alevlerin bir araca sıçradığını belirten Cankurt, "Lastikler yanınca araç komple yanmaya başladı. Sonra itfaiye ekipleri geldi, önce yangını sonra da yanan aracı söndürdü. Çalışma yapılırken muhtemelen doğalgaz borusuna denk gelindi. Çünkü orada sabah bir şey yoktu. Gözle görünür derecede gaz çıkıyordu. Kepçe çalışıyordu orada muhtemelen kepçenin ucu değdi." diye konuştu.

ARAÇTAN GERİYE HURDA YIĞINI KALDI

Olay yerine gelen ekipler yangına kısa süre içerisinde müdahale ederken, yanan araçtan sadece geri hurda yığını kaldı. Öte yandan bölgedeki çalışanlar yangına müdahale edilirken, alevlerin daha da şiddetlendiğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER