Ankara’da Deprem Dirençli Yapılaşma Zirvesi düzenlendi

Türkiye’nin deprem gerçeği hiçbir zaman göz ardı edilmiyor. Bu kapsamda Ankara’da düzenlenen Deprem Dirençli Yapılaşma Zirvesi’ne katılan OSBÜK Başkanı Kütükcü önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara’da Deprem Dirençli Yapılaşma Zirvesi düzenlendi

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) yaptığı açıklamasında Türkiye’nin deprem geçmişine vurgu yapıldı. Sadece konutların değil, aynı zamanda sanayi bölgelerinin de depreme karşı dirençli hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

2023 yılında Kahramanmaraş’ta yaşanan 7 üzeri 2 şiddetli deprem 11 ilimizi derinden etkilemişti. Kütükcü, burada yaptığı konuşmasında artık deprem gerçeğinin göz ardı edilemeyeceğini ifade etti. 50 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiğini ifade eden Kütükcü felaketin ülkemize maddi maliyetinin 148,8 milyar dolar olduğunu söyledi.

Ankara’da Deprem Dirençli Yapılaşma Zirvesi düzenlendi

“SANAYİ BÖLGELERİMİZİ DE DAHİL ETMEK ZORUNDAYIZ”

Konuşmasında Türkiye'deki organize sanayi bölgelerinin ülkenin sanayi üretiminin yüzde 45'ini gerçekleştirdiğinin ve 2 milyon 600 binin üzerinde istihdam sağladığının altını çizen Kütükcü, OSB'lerin ülke ekonomisi açısından stratejik bir role sahip olduğunu vurguladı. Kütükcü, şehirlerin konutları, okulları, hastaneleri, sosyal alanları, sanayi bölgeleri ve diğer tüm yapıları ile bir bütün olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Konutlarımızın deprem dirençlerini tartışır, bunlarla ilgili stratejiler geliştirirken, bu strateji ve planlamaların içerisine sanayi bölgelerimizi de dahil etmek zorundayız. Bugün 81 ilimizde toplam 404 organize sanayi bölgemiz var. Bu OSB'lerde 67 bin fabrika üretim yapıyor. Türkiye'nin en büyük 1000 sanayi kuruluşundan 648'i organize sanayi bölgelerinde üretim yapıyor. Bu rakamlar, organize sanayi bölgelerimizin deprem dirençli olması gerektiğini açıkça gösteriyor. Dolayısıyla sadece konutlarımızı değil, aynı zamanda sanayi bölgelerimizi de deprem başta olmak üzere tüm doğal afetlere ve felaketlere hazırlamak zorundayız. Sanayi üretimimiz, en zor şartlarda bile devam edebilmeli"

İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Kütükcü, yaptığı konuşmasının devamında deprem noktasında pek çok acı tecrübelerin yaşandığını ifade ederek, sabır ve el birliği ile daha dirençli yapıların yapılabileceğinin mesajını verdi. Öte yandan OSBÜK olarak deprem bölgelerini daha dirençli hale getirmek için iş birliği yapabileceklerini söyleyen Kütükcü buna da hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER