Ankara'da deprem anında acil toplanma alanları belli oldu! E devletten hemen sorgulayın

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gerek binaların dayanıklılığı gerek ise acil toplanma alanları en çok araştırılan konulara arasında yer alıyor.

Ankara'da deprem anında acil toplanma alanları belli oldu! E devletten hemen sorgulayın

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem 10 ili etkiledi. Yaşanan büyük depremlerin ardından 50 bin 783 kişi hayatını kaybederken yüz binlerce kişi ise yaralandı. Şimdiye kadar en fazla can kaybı ise Hatay'da gerçekleşti.

'Asrın felaketi' olarak kayıtlara geçen bu depremin ardından ise yapılan incelemeler sonucunda binaların depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı.

Maraş depremi neden bu kadar güçlü ve yıkıcı oldu? | Rudaw.net

Depremin 11 ildeki yıkımının ayrıntılarına göre 11 ilde toplam 717 bin 614 binanın 90 bin 609'u acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina olarak belirlendi.

Yaşanan felaketin ardından vatandaşlar evlerinin depreme dayanıklı olup olmadığına dair testler yaptırıyor.

ANKARA TEYAKKUZ HALİNDE

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Ankara her ne kadar deprem bölgesi olarak görülmese de yakın fay hatlarının bulunması yaşayan vatandaşları tedirgin ediyor.

Bina dayanıklılık test başvuruları ikiye katlandı: Süreç nasıl işliyor? Maliyeti ne kadar? - Son Dakika Ekonomi Haberleri | Ntv Para

Bu hususta gerek binalar dayanıklılık testinden geçiriliyor gerek ise acil toplanma alanlarının nereler olduğu araştırılıyor. Peki ama Ankara'da olası depremlere karşı hangi alanlar acil toplanma alanı olarak belirlendi?

ANKARA ACİL TOPLANMA ALANLARI

ABB BAŞKENTTEKİ AFET VE ACİL DURUM TOPLANMA ALANLARINI YAYINLAMAYA BAŞLADI​​​​​​​

Ankara’da olası bir deprem için toplanma alanları olarak Gençlik Parkı, Altınpark, Mamak Aşık Veysel Parkı, Keçiören Botanik Parkı, Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı, Kocatepe Camii avlusu, Kurtuluş Parkı, 50. Yıl Parkı, Kuğulu Park, Seğmenler Parkı, Portakal Çiçeği Parkı, Göksu Park, ODTÜ Devrim Stadı, Sincan Lale Parkı, Harikalar Diyarı, Çakırlar Kavşağı, Gazi Üniversitesi Stadı, Yenimahalle Cemre Parkı'nın da aralarında olduğu 346 alan belirlendi.

Acil durum toplanma alanı sorgulama: Tüm illerin toplanma alanları (e-Devlet toplanma alanı sorgulama ekranı) - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

E-Devlet'e giriş yaparak (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/) 'Acil Toplanma Alanı Sorgulama' başlığından ikametinize en uygun toplanma alanları bilgilerini öğrenebilirsiniz.

SONRAKİ HABER