Ankara'da define ararken patlama yaşandı! 1 kişi hayatını kaybetti

Okuyanda şaşkınlık uyandıran olayın adresi Kalecik ilçesi oldu. İlçede bir alanda define olduğuna inanan ve bu konuda kazı çalışmaları yapanlar kötü bir sonla karşılaştı.

Ankara'da define ararken patlama yaşandı! 1 kişi hayatını kaybetti

Filmlerde görmeye alışık olunan define avcıları konusunda dönem dönem benzer olaylar yaşanıyor. Değerli hazine bulma ümidiyle kaçak olarak kazı işlemleri yapan kişilerin yaşadıkları gündemde yer ediniyor.

DEFİNE ARARKEN PATLAMAYA YAKALANDILAR

Konu ile ilgili son bir olay Ankara'nın Kalecik ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre 4 kişiden oluştuğu öğrenilen bir grup vatandaş define olduğuna inandığı Yüzbey mahallesinde arayışa girdi.

Define arama çalışmaları gerçekleştiren 4 kişi beklenmedik bir duruma maruz kaldı. Hazine avcısı 4 kişi dağlık bir alanda çalışmalarını gerçekleştirirken bölgede bir metan gazı patlaması yaşandı.

ÖLÜ VE YARALILAR OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Patlamanın çevreden fark edilmesi üzerine vatandaşlar yetkilileri yaşanan patlamaya dair bilgilendirdi. Olay yerine gelen ekipler ise acı tablo ile yüz yüze geldi. Define aramak için yola çıkan 4 kişiden B.S adlı vatandaş çıkan patlama sonucu hayatını kaybetti.

Kalan 3 kişinin ise yaralandığı ve 112 ekipleri tarafından tedavileri yapılmak üzere hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Emniyet birimleri define arayıcılarının yaşadığı patlama olayına dair kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER