Ankara'da Çember 14 Operasyonu! 2 bin 614 firarinin yakalandığı açıklandı!

Ankara'da ve ülke genelinde çeşitli suçlardan dolayı ceza alan ve firari statüde bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik bir operasyon gerçekleştirildiği açıklandı. Sadece 4 gün içinde yakalanan yüzlerce kişi hakkında detaylı bilgi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından paylaşıldı.

Ankara'da Çember 14 Operasyonu! 2 bin 614 firarinin yakalandığı açıklandı!

Ülke genelindeki firarileri yakalama çalışmaları sürüyor. 81 ilin tamamında suç işlediği ve ceza aldığı halde kanundan kaçmayı tercih eden şahıslar yakayı ele veriyor.

4 GÜNDE 2 BİN 614 KİŞİ YAKALANDI

Çember adı verilen operasyon ile son 4 günde ülke gelinde kaç firarinin yakalandığı ve suçlarının ne olduğu hakkında bilgi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya aracılığı ile vatandaşlara aktarıldı. “Firari suçlular için çember daralıyor” başlığı ile paylaşılan mesajda 2 bin 614 firarinin güvenlik güçleri tarafından yakayı ele verdiği bildirildi.

Ankara'da Çember 14 Operasyonu! 2 bin 614 firarinin yakalandığı açıklandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya söz konusu operasyonların İl jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. Çember-14 adı verilen operasyonlar ile ilgili konuşan Bakan Yerlikaya söz konusu firarilerin kimlik kontrolleri, yol denetimleri ve tespit edilmelerinin ardından yapılan baskınlar ile yakalandığını belirtti.

FİRARİLERİN HANGİ SUÇLARDAN HÜKÜM GİYDİĞİ BELLİ OLDU

4 gün boyunca 81 ilde gerçekleşen operasyon sonucu yakalanan şahısların hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, cinayet, cinsel suç, narkotik, terör ve kaçakçılık suçlarını işledikleri ve bu cezalarını çekmek yerine firari olduklarını ifade edilirken yakalanan 2 bin 614 şahsın 2 bin 586'sının 0-5 yıldır, 19 şahsın 5-10 yıldır, 9 şahsında 10 yıldan fazla süredir arandığı öğrenildi.

Yakalan suçlular emniyet birimlerine oradan da cezalarını çekmek üzere cezaevlerine gönderildi. Yapılan açıklamalara göre firari kişileri yakalama çalışmaları yurt genelinde sürmeye devam edecek.

SONRAKİ HABER