Ankara'da Çalışma Bakanlığı yönetiminde Emekliler Yılı toplantısı yapıldı!

2024 Emekliler Yılı için bugün Ankara’da bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklama yaptı.

Ankara'da Çalışma Bakanlığı yönetiminde Emekliler Yılı toplantısı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılı Emekliler Yılı ilan edilmişti. Bu yıl için emeklilere sunulan imkanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yönetildi. Bugün ise Çalışma Bakanlığı’nda Emekliler Yılı için bir toplantı daha yapıldı. Yapılan toplantıda emeklilere sağlanan imkanlar masaya yatırıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapılarak Emekliler Yılı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verildi. Emeklilerin Türkiye’nin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük katkıları olduğunun altı çizilen açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın projeye destek verdiği açıklandı.

Ankara'da Çalışma Bakanlığı yönetiminde Emekliler Yılı toplantısı yapıldı!

BAKANLIK DESTEK VERİYOR

Emeklilerin, Türkiye Yüzyılı emektarları olarak ülkenin büyümesinde, kalkınmasında ve bu aşamaya gelmesinde çok ciddi katkıları olan kıymetliler olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, "Emeklilerin uzun bir çalışma hayatından sonra huzur ve refah içerisinde yaşaması için bakanlık olarak biz de bu projeye destek olmak istedik." ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERE İNDİRİMLER YAPILDI

SGK bünyesinde yürütülen programda çok sayıda kurum ve kuruluşla yapılan görüşmeler neticesinde emeklilere yönelik ciddi ayrıcalıklar ve avantajlar sağlandığını, indirimler yapıldığını belirten Aydın, Türkiye geneli kamu, kurum, kuruluş ve özel sektörde faaliyet gösteren firmalar ve kamu-özel bankalar ile yapılan protokollerin yanı sıra 81 ilde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 8 bin 344 yerel firmayla indirim anlaşması yapıldığını bildirdi.

Aydın, "Bu avantajların yayınlandığı emekliler yılı sitemiz 17 milyon 500 bin üzerinde tıklanma ile ziyaret edildi. Emeklilerimiz, 'emekliler.gov.tr' web sitesini ziyaret ederek tüm indirim anlaşmalarımızdan haberdar olabilirler. Desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımız Sayın Işıkhan'a, bakan yardımcısı arkadaşlarımıza, Sosyal Güvenlik Kurumuna ve özellikle bu kampanyada bizimle birlikte olan firmalarımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ankara'da Çalışma Bakanlığı yönetiminde Emekliler Yılı toplantısı yapıldı! - Resim : 2

Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları Adnan Ertem, Faruk Özçelik, Lutfihak Alpkan ile SGK Başkanı Raci Kaya, Strateji Geliştirme Başkanı Onur Öztürk, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Küçükevcilioğlu ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldı.

Yapılan toplantıda emeklilere özel indirimler uygulayan firmalara bu katkılarından dolayı teşekkür belgesi de verildi. Emekliler mevcut indirimleri kullanmaya devam edebiliyorlar. Bu konuda yaşanan yeni gelişmeleri ise emekliler açılan internet sitesi üzerinden takip edebiliyorlar. Yıl sonuna kadar bu uygulamanın devam etmesi beklenirken 2025 yılında sürüp sürmeyeceğine ayrıca karar verileceği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER