Ankara'da çalınan 4 büyükbaş hayvan satılırken bulundu

Başkent Ankara'da meydana gelen bir hırsızlık olayı akıllara durgunluk verdi. 4 büyükbaş hayvanın kaçırıldığı bilgisine ulaşılırken bu hayvanların Ankara'dan Aksaray'a götürüldüğü ve satılacakları esnada yakalandığı ifade edildi.

Türkiye'de meydana gelen asayiş olayları gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Başkent Ankara'da yaşanan bir hırsızlık olayı duyanları hayrete düşürdü. Kentte bir çiftçinin 4 büyükbaş hayvanı çalındı. Ankara'dan çalınan 4 büyükbaş hayvan Aksaray'da hayvan pazarında satılmak üzereyken yakalandı.

Olaya ilişkin edinilen bilgiye göre 7 Eylül tarihinde Ankara'nın Evren ilçesi Çatalpınar Mahallesi'nde A. Ö. adlı vatandaşa ait ağıldan 4 adet büyükbaş hayvan çalındı. Ankara İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ekipleri tarafından olaya ilişkin çalışma başlatıldı.

ANKARA'DA ÇALINAN 4 BÜYÜKBAŞ HAYVAN AKSARAY'DA SATILIRKEN BULUNDU

JASAT ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda, M. S. ve M. Y. isimli şahıslar tarafından büyükbaş hayvanların köyün girişine kadar yaya olarak sürüldüğü, sonrasında M. S. isimli şahsa ait kamyonete yüklenerek çalındığı tespit edildi.

Ankara'da çalınan 4 büyükbaş hayvan satılırken bulundu

Şereflikoçhisar Cumhuriyet Savcılığından alınan talimatlar doğrultusunda, Evren İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri ve JASAT ekipleri tarafından yapılan kapsamlı araştırma ve soruşturma sonucunda, M. S. ve M. Y. isimli şahısların hayvanları Aksaray'da A. D. isimli kişiye sattığı tespit edildi. Çalıntı hayvanların satıldığı A. D.'nin de Aksaray hayvan pazarında hayvan alım satımı ile uğraştığı tespit edilirken alınan hayvanlar Aksaray hayvan pazarında satılmaya çalışıldığı sırada olaya müdahale edildi. Ekiplerce tespit edilerek el konulan hayvanlar sahibine teslim edilirken yapılan operasyon sonucunda, hayvanları çalan M. S. ve M. Y. yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldı. Şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: İHA