Ankara'da bu bilgiyi öğrendikten sonra metrolara bakış açınız değişecek! İstanbul, Bursa, İzmir, Samsun hep bu mantıkta

Her gün binlerce insanın gitmek istediği yere kısa sürede ulaşmasını sağlayan metrolar kullanım yeri kadar tasarımı ile de farklılık gösteriyor. Metroların farklılığı ülke genelinde aynı şekilde kullanılıyor.

Ankara'da bu bilgiyi öğrendikten sonra metrolara bakış açınız değişecek!

Yerin metrelerde altından giderek çalışan metrolar aynı anda bir çok insan tarafından kullanılmakta ve kendisine büyük ilgi gösterilmekte. Diğer ulaşım araçlarına göre avantajlı olan metroların içi dizaynı ise daha fazla insan taşımasına uygun olacak şekilde yapıldı.

Ankara'da bu bilgiyi öğrendikten sonra metrolara bakış açınız değişecek!  İstanbul, Bursa, İzmir, Samsun hep bu mantıkta

Otobüs, minibüs ve hatta uçaklarda bile koltukların konulma şekilleri aracın sonuna ve pencerelerin sağda ve solda görüneceği şekilde olurken metroda daha farklı bir yol izlendi.

NEDEN BU YOL İZLENDİĞİ BELLİ OLDU

Diğer toplu taşıma araçlarında genelde aynı anda çok fazla insan indi bindi yapmıyor. Yoğun insan sirkülasyonunun olduğu metrolarda ise daha farklı bir yol izlenerek koltuklar karşılıklı bakacak şekilde konuluyor. Bu şekilde insanların daha rahat bir şekilde metrodan çıkması ve daha fazla insanın metrolarda taşınması sağlanıyor.

Metro kullanan birisi iseniz kısa bir inceleme yaptığınızda metroların iç tasarımının bu şekilde yapılmasının yerinde olduğunu görebilirsiniz. Ankara'da ve İstanbul'da yaşayan insanlar metrolara aşırı derecede ilgi gösterdiği için metroların bu şekilde tasarlanmasının doğru bir hamle olduğu gözler önüne serilmiş oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER