Ankara'da boğulmak üzere olan kişiyi olay yerindeki polisler kurtardı

Ülkemizde sıcak havalarda defalarca uyarılar yapılmasına rağmen sıklıkla karşılaşılan boğulma vakaları tedirginlik oluşturuyor. Genç yaşlı demeden baraj ya da göllere giren vatandaşları etkisi altına alan dalgalar, hayatların sönmesine neden oluyor.

Konu ile ilgili olarak bir boğulma vakası da Ankara Bala'da meydana geldi. İlçenin ve şehrin bilinen adreslerinden olan Kesikköprü Barajında yaşanan olayda facianın eşinden dönüldü. Gölde hareketsiz giden bir beden emniyet mensuplarının müdahalesi ile kurtarıldı.

Bölgede bulunan ve gazetecilere eğitim veren Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığına bağlı ekiplere vatandaşlar polislere durumu anlattı. Bir kişinin göl açıklarında hareket etmeden ilerlediğinin görülmesi üzerine polis dalgıçlar şahsı sağ bir şekilde kurtarmak için harekete geçti.

EKİPLERDEN HIZLI MÜDAHALE

Polis dalgıç ekipleri gerekli teçhizatlarını giyip tedbirlerini aldıktan sonra göle girdi. Şahsı bulunduğu noktadan alan ekipler kıyıya başarılı bir şekilde döndü. Kurtarılan kişinin bilincinin kapalı olduğunun anlaşılmasının ardından tedavisi için hastaneye sevk edilmesine karar verildi. Gölde sürüklenirken kurtarılan vatandaş olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından Bala Devlet Hastanesine götürüldü.

Yaşanılan olay suya girerken dikkatli olunmanın önemini bir kez daha akıllara getirdi. Özgüvenlerinden dolayı denize ya da göle rahat bir şekilde giren bir çok vatandaş kararlarının bedelini ağır bir şekilde ödüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı