Ankara'da Bizans ve Roma dönemine ait 1600 eser ele geçirildi

Tarihi eser kaçakçılığı noktasında Beypazarı ilçesinde önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu operasyon sonucu yüzlerce tarihi eser Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne teslim edilecek.

Ankara'da Bizans ve Roma dönemine ait 1600 eser ele geçirildi

Ankara'da İl Jandarma ekipleri bir şahıs tarafından tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı ve eserlerin piyasaya sürüleceği bilgisini elde etti. Tarihi eserlerin suçluların elinden toplanması ve ilgili birimlere teslim edilmesi doğrultusunda hareket eden emniyet birimleri şahsı yakalamak için gerekli işlemleri başlattı.

BİZANS VE ROMA DÖNEMİNE AİT YÜZLERCE TARİHİ ESER

Ülkemizde önemli suçlardan olan tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili yapılan operasyon Beypazarı ilçesinde gerçekleşti. Ekipler tarafından zanlı C.S'nin Bizans ve Roma dönemine ait tarihi eser elde ettiği ve bunları piyasaya sürerek haksız kazanç elde etmeyi planladığı öğrenildi. Düzenlenen operasyonda söz konusu zanlı 1600 parça tarihi eseri piyasaya süremeden kıskıvrak yakalandı.

Ele geçirilen Bizans ve Roma dönemine ait eserlerin akıbetinin ne olacağı ise belli oldu. Beypazarı'nda ele geçirilen tarihi eserlerin yapılan işlemlerin ardından konulacağı Ankara'nın ve Türkiye'nin en önemli müzeleri arasında kabul edilen Anadolu Medeniyetler Müzesi'ne konulacağı ifade edildi. Söz konusu operasyonun ardından Ankara İl Jandarma Ekipleri tarafından yakalanan şahsın emniyete götürüldüğü ve orada işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

EKİPLER KAÇAKÇILARA FIRSAT VERMİYOR

Türkiye'nin turizm alanında en önemli gelir kapılarından olan tarihi eserler, yasa dışı yollar ile satılarak üzerlerinden gelir sağlanmaya çalışılıyor. Bu kapsamda da emniyet ekipleri tarihi eser kaçakçılarına karşı operasyonlar yürütüyor.

SONRAKİ HABER