Ankara'da bir vatandaş metro durağında bulduğu altın dolu çantayı karakola teslim etti

Yenimahalle ilçesinde eşine az rastlanır bir iyilik olayı yaşandı. İşe gitmek için her zamanki gibi metroya giden Nusret Güler isimli vatandaş metroda altınlarla dolu bir çanta buldu. Güler daha sonrasında yaptığı hareket ile takdir topladı.

Ankara'da bir vatandaş metro durağında bulduğu altın dolu çantayı karakola teslim etti

Ankara'nın dört bir yanında milyonlarca vatandaş gün içinde toplu taşıma araçlarını kullanıyor. İnsan sirkülasyonunun en fazla yaşandığı yerlerden olan toplu taşıma araçları ve metrolarda çoğu eşya unutma olayına çok sık rastlanıyor.

1 MİLYON TL TUTARINDA ALTIN

Son yaşanan olay ise bir eşya unutma olayından çok daha farklı bir seviyede oldu. Yenimahalle ilçesinde yaşayan Nusret Güler işe gitmek için metro durağına gitti. Metroda işe gitmek için araca binmeye hazırlanan Güler bulduğu eşya ile şaşkına döndü. Mesa metro durağında içerisinde 61 adet Cumhuriyet altını olan bir çanta bulan Nusret Güler art niyetli bir düşünceye kapılmaması ile takdir toplamayı başardı.

Ailesini bu konuda bilgilendiren Güler daha sonrasında aile üyeleri ile birlikte toplam değeri 1 Milyon TL tutarında olan altınları karakola teslim etti. Nusret Güler'in annesi oğlunun başına gelenleri “Karakola teslim etme kararı aldık” diyerek anlattı.

Ankara'da bir vatandaş metro durağında bulduğu altın dolu çantayı karakola teslim etti

“ÇANTANIN SAHİBİNİ BEKLİYORUZ”

Anne Güler yaşananları “Oğlum sabah işe giderken metroda bir çanta buluyor. Mesa metro durağında buluyor çantayı. İstanbul yolu metro durağında iniyor metrodan, indiğinde çantayı açıyor ve içerisinde altın olduğunu görüyor. Metroda bulunan güvenlik görevlilerine vermiyor çantayı, güvenemiyor onlara. Çantayı aldı eve getirdi. Eve getirince panikledik. Dedik ki 'Bunu karakola verelim'. Sonrasında eşimi bekledik. Eşim de gelince konuştuk ve karakola teslim etme kararı aldık. Şu anda çantayı teslim ettik. Çantanın sahibini bekliyoruz” diyerek özetledi.

Çantanın sahibinin kim olduğu belirsizliğini koruyor. Emniyet mensupları konuya dair detaylı bir çalışma içindeler.

SONRAKİ HABER