Ankara'da bir eve giren yarasa vatandaşlara zor anlar yaşattı

Genelde yangın vakalarına müdahale etmesi ile akıllarda yer edinen İtfaiyeler bir çok konuda vatandaşların imdadına yetişiyor. Bu kapsamda kendilerine gelen ihbar üzerine bir eve giden itfaiye çalışanların çabası kameralara böyle yansıdı.

Kazalarda ya da doğa olayları gibi olağandışı durumlarda insan ve canlıları kurtarma görevlerini de üstlenen itfaiye mensupları bu sefer Ankara'da bir evde yarasa olduğu ihbarını aldı.

YARASA İÇİN İTFAİYE GELDİ

Evlerine bir anda yarasa giren ve müdahale etmekten korkan vatandaşlar Ankara İtfaiyesini arayarak kendilerine yardım etmelerini istedi. İtfaiye eri ev sakini ile beraber yarasayı çıkarmak için yoğun bir efor sarfetmeye başladı.

O anları kayıt altına alan ev sakini yüzlerde tebessüm ettiren anların izlenmesine neden oldu. Elline bir paspas alan itfaiye eri uzun bir süre yarasayı çıkarmak için müdahalelerde bulundu.

UZUN SÜRE MÜCADELE EDİLDİ

Açık penceren çıkmayan ve odanın içinde dolanıp duran yarasa evdeki vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yarasa uzun uğraşılar sonunda evden çıkarıldı. Yaşanan bu olayda hafızalardaki yerini aldı.

TEHLİKELİ ANLAR YAŞANABİLİYOR

Ankara'da benzer vakalar sıklıkla yaşanıyor. Yetkililerin bu tarz durumlarda haberdar edilmesi büyük önem arz ediyor. İnsan ya da başka bir canlının kurtarılması konusunda itfaiye ekipleri aldıkları bilgiye göre müdahalede bulunuyor.

Kaynak: İHA