Ankara'da bir bakkal kendisine emanet edilen anahtarları kopyalayıp hırsızlık yaptı

İnsanlar arasındaki güven duygusunu derinden sarsan olay Sincan'da yaşandı. Evi defalarca soyulan bir şahıs şok eden gerçeği kamera taktırınca öğrendi.

Günlük hayatta bir çok vatandaş çeşitli nedenlerden dolayı bazı özel eşyalarını güvendiklerine emanet edebiliyor. Bunun bir örneği de Ankara'nın Sincan ilçesinde yaşanırken güvenilen bakkalın yaptıkları şok etti.

Bir mahallede evi 2 defa soyulan vatandaş yaşananlardan dolayı tedirgin olup evine kamera taktırdı. Evi 3. defa soyulan mağdur şahıs suçlunun kim olduğunu öğrendiğinde ise bir şok daha yaşadı.

Kamera kayıtlarından evi soyan kişinin mahallenin bakkalı olduğu ortaya çıktı. Kendisine güvenip evinin anahtarını emanet amaçlı bırakan vatandaş kendisi gibi başka insanlarında evlerinin bu şekilde bakkal tarafından soyulduğunu öğrendi.

EN GÜVENİLEN İSİM HIRSIZ ÇIKTI

Hemen emniyete gidip şikayetçi olan vatandaş mağduriyetini şu sözlerle ifade etti;

"Çocuğumun kumbarasındaki bin 500 lira kaybolunca şüphelenmeye başlamıştım. Güvendiğimiz için evimizin anahtarını bırakıyorduk. Dün hırsızlık görüntüleri ortaya çıkınca şok oldum. Toplam 11 bin lira kaybım var. Paranın yanı sıra iki çeyrek altın ile bir yüzük çalmış. Ailecek görüştüğümüz birisiydi. Paramın çalındığını söylediğimde benim başka kişilerden şüphelenmemi sağlıyordu. Güvenip de evinin anahtarını veren herkesi mağdur etmiş. Biz de güvenip anahtarımızı vermiştik"

Söz konusu şahsın suçu işlediğinin güvenlik kamerası ile ispatlanmış olmasından dolayı tutuklanması bekleniyor.

Kaynak: İHA