Ankara'da beklenen kar yağışı başladı!

Meteoroloji tarafından günler öncesinden duyurusu yapılan yağışlar gece saatlerinde başlamıştı. Yeni günde de devam eden kar yağışları etkisini sürdürüyor.

Yurt genelinde beklenen yağışlardan başkent Ankara'da nasibini aldı. Hava sıcaklıklarında ani yaşanan düşüş yağmur ve kar yağışlarını beraberinde getirdi. Vatandaşlar yeni güne kar yağışı ve soğuk hava ile merhaba dedi.

Ankara'da beklenen kar yağışı başladı!

HAZIRLIKLI OLUNMASI ŞEKLİNDE ÇAĞRILAR YAPILMIŞTI

Mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı uzmanlar tarafından Ankara için kar yağışı beklenildiği açıklanmıştı. Hava sıcaklıklarından dolayı yaz gününü anımsatan günlerin ardından kar yağışı haberi Ankaralılar açısından şaşkınlık oluşturmuş, vatandaşlar olası yağışlar için önlem almaya başlamıştı.

İlk olarak dün gece şehrin merkeze uzak ilçelerinden olan Kızılcahamam ve Çamlıdere bölgelerinde başlayan kar yağışı gecenin ilerleyen ve yeni günün ilk saatlerinden itibaren şehir merkezinde etkisini gösterdi. Bir kaç gün önce sıcak günler yaşayan başkentliler bir anda kar yağışı ile karşılaştı. Hava sıcaklığında yaşanan ani değişimin ardından Ankaralılar işlerine ve okullarına kar yağışı altında gittiler.

Ankara'da beklenen kar yağışı başladı! - Resim : 2

Söz konusu kar yağışının gün boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor. Kar yağışının yarında Ankara'da etkili olması beklenirken bugün hava sıcaklığının en yüksek 6 derece olacağı öğrenildi. Vatandaşların uzmanların uyarıları doğrultusunda dikkat etmeleri büyük önem taşıyor. Ankaralı sürücülerinde trafikte yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı önden hazırlıklı olmaları tavsiye ediliyor.

SONRAKİ HABER