Ankara'da bayram öncesi fiyat denetimi gerçekleştirildi

Ticaret Bakanlığı, Ramazan Bayramı öncesi Ankara'daki marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştiriyor. Ramazan ayı dolayısıyla 81 ilde denetimler gerçekleşecek.

Ankara'da bayram öncesi fiyat denetimi gerçekleştirildi

Ticaret Bakanlığı bayram öncesinde harekete geçerek Ankara'da bulunan marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi. Denetimler 81 ilde, Ramazan Bayramına kadar eşzamanlı devam edecek.

"Bu çerçevede Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince Ankara'da bir zincir markette denetimler yapıldı. Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde gerçekleşen denetimlerde Ticaret Bakanlığı ekipleri, temel gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri inceledi. Yapılan denetimde ürünlerde fahiş fiyat olup olmadığına, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına ve etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatı gibi bilgilere bakıldı.

Ankara'da bayram öncesi fiyat denetimi gerçekleştirildi

"YOĞUN VE ARALIKSIZ BIR ŞEKİLDE DENETIMLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ"

Denetimler çerçevesinde açıklamalarda bulunan Ankara Ticaret İl Müdürü Elif Tan, "Ticaret Bakanlığı olarak Ramazan Bayramı öncesi ve Ramazan ayı boyunca fiyat hareketliliğine mahal vermemek adına başta gıda ve ihtiyaç maddelerinin toptan satışı yapan işletmeler başta olmak üzere, ulusal ve yerel marketler ile restoran ve lokantalarda haksız fiyat artışı ve fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında yoğun ve aralıksız bir şekilde denetimlerimize devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Başkent Ankara'da zincir marketlerde yapılan denetimlerde, fahiş fiyat olup olmadığı, etiket fiyatları ile kasa fiyatları arasında farkın bulunup bulunmadığı denetlendi. Restoran ve lokantalarda da inceleme yapan ekipler Ramazan Bayramına kadar denetimlerini artırıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER