Ankara’da başlayıp Bolu’da söndürülen yangının acı boyutu ortaya çıktı

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde başlayıp Bolu’nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangının geçtiğimiz günlerde söndürüldü. Yangının feci boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Gelen görüntüler yürek burktu.

Ankara’da başlayıp Bolu’da söndürülen yangının acı boyutu ortaya çıktı

Kızılcahamam’da gündüz saatlerinde başlayan orman yangını kısa süre içerisinde Bolu’nun Gerede ilçesinde sıçramıştı. Yangın söndürüldü ancak vermiş olduğu hasarın boyutu yeni ortaya çıktı.

Bolu’nun Gerede ilçesine sıçrayan ve rüzgarın etkisi ile kısa süre içerisinde büyüyen yangına çok sayıda ekip müdahale etmiş yangın uzun uğraşlar sonucunda söndürülmüştü.

YÜZLERCE GÖREVLİ ÇALIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Köyü’nde orman yangını meydana gelmişti. Alevler Bolu sınırını aşarak Gerede ilçesine bağlı Demirler köyüne sıçramıştı. Yangının başlamasının ardından olay yerlerine yüzlerce alev savaşçısı, itfaiye aracı ve arasözler sevk edildi.

EKİPLER NÖBET TUTUYOR

Yangına söndürülme çalışmalarına, Orman Genel Müdürlüğü ile Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopterlerde destek verdi. 36 saati aşan yangın, müdahalelerin ardından söndürüldü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede itfaiye ekipleri de her hangi bir yangının çıkma ihtimaline karşı nöbet tutuyor.

“BU HEPSİ ALLAH’TAN”

Demirler Köyünde yaşayan Mustafa Çelik, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Büyük bir felaketimiz oldu. Köyümüzde bir zarar yok canda ve malda. Yayla ve köyümüz yandı. Yaylada evimiz vardı yandı. 85 yaşındayım. Böyle büyük felaket bir yangın görmedim. Bu hepsi Allah’tan. Bu bize bir ibret ve ders. Milletimize geçmiş olsun” dedi.

Köyde yaşayan vatandaşlar, yaptığı açıklamasında SEDAŞ’tan gelen ekiplerin dağlardaki eski direkleri değiştirdiğini, oradan kaynaklanan bir sebeple otların tutuştuğunu, işçilerin yangını söndüremeyince kaçtıklarını belirtti. Yangın kısa süre içerisinde büyüyerek dağı hilal gibi çerçevelediğini söyleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER