Ankara'da Başkentray'ın 19 Mayıs'ta ücretsiz olacağı açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ankara'da dahil olmak üzere İstanbul ve İzmir'de yaşayan vatandaşlar için önemli bir duyuru yaptı. Söz konusu duyuruda bu şehirlerdeki raylı sistemlerin bayram dolayısıyla bedava kullanılabileceği ifade edildi.

Ankara'da Başkentray'ın 19 Mayıs'ta ücretsiz olacağı açıklandı

Milli Bayramlar resmi tatil olması dolayısıyla vatandaşlar arasında ayrı bir değer kazanıyor. Bugün dolayısıyla okul ve iş yerlerine gitmeyen vatandaşlar sevdikleri ile beraber günü değerlendiriyor.

Vatandaşlar bugünlerde gezme ya da daha farklı sebeplerden dolayı birden çok yere gidecek olması nedeniyle her sene bazı uygulamalar hayata geçiriliyor. Yerel ve ulusal anlamda toplu taşımalar bayram günlerinde ücretsiz olarak kullanılıyor.

Ankara'da Başkentray'ın 19 Mayıs'ta ücretsiz olacağı açıklandı

BAKAN URALOĞLU AÇIKLAMAYI YAPTI

İnsanlarında büyük bir ilgi gösterdiği hizmet bu yılda geçerli olmaya devam ediyor. Bayram öncesi bir açıklamada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından geldi. Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada “Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattının ücretsiz olarak çalışacağını duyurdu.

Söz konusu bayram dönemlerinde vatandaşların şehir içi otobüs taşımasına ek olarak raylı sistemlere de büyük ilgi gösterdiği biliniyor. Bu kapsamda ülkenin en kalabalık 3 şehrinde hayata geçirilen bu uygulamanın vatandaşlar tarafından bu senede yoğun bir şekilde kullanılması bekleniyor. Ankara'da belediye yönetiminde olan EGO toplu taşıma araçlarının önceki senelerde olduğu gibi yine ücretsiz bir şekilde kullanılması tahmin ediliyor.

SONRAKİ HABER