Ankara'da basın kartı hata veren gazeteci ile ÖHO şoförü arasında tartışma çıktı

Toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanma hakkı bulunan basın kartı bulunan basın mensupları zaman zaman yaşadıkları sorunları gündeme getiriyor. Ankara'da basın kartı hata veren gazeteci ile ÖHO şoförü arasında tartışma çıktığı öğrenilirken tartışmanın bir kısmı da kameraya yansıdı.

Basın Kartı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından belli şartları ve yasal bekleme sürelerini yerine getiren gazetecilere Basın Kartları Komisyonu tarafından verilen bir kart olarak bilinmektedir. Sahiplerinin gazeteci olduğunu belgeler ve kimlik kartı yerine de kullanılabilen basın kartları toplu taşıma araçlarına da ücretsiz binilmesini sağlar.

Ankara'da Özel Halk Otobüsüne (ÖHO) binecek olan bir gazeteci, basın kartını cihaza okuttuktan sonra sistemin hata vermesi sonucu şoför tarafından otobüsten indirildi.

BASIN KARTI HATA VEREN GAZETECİ İLE ŞOFÖR ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre olay, bir gazetecinin 482 numaralı özel halk otobüsüne binerken basın kartını cihaza okuttuğu sırada başladı. 482 numaralı özel halk otobüsüne binen bir gazeteci, cihazın ekranında para görünmediği için şoför tarafından kartın tekrar okutulması istendi. Gazeteci, basın kartını şoföre gösterdiğinde, şoför tarafından “Sen çok biliyorsun ama makine bir şey bilmiyor” şeklinde bir cevap aldı. Yaşanan olay üzerine gazeteci, otobüsten inerek şoförden şikayetçi oldu. O anları ise cep telefonu kamerası ile kaydetti.