Ankara'da ayağı çatı oluğuna sıkışan güvercini itfaiye ekipleri kurtardı

Ankara Mamak'ta ayağı çatı oluğuna sıkışan güvercin, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Ayağından yararlanan güvercin tedavi altına alındı.

Ankara'da itfaiye ekipleri bu sefer bir yangını söndürmek için değil, ayağı çatı oluğuna sıkışan bir güvercini kurtarmak için müdahalede bulundu. Mamak'ta vatandaşlar tarafından yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri ayağı yangın oluğuna sıkıştığı için kıpırdayamayan güvercini kurtardı. Güvercin yaralı olduğu için tedavi altına alındı.

YARALI GÜVERCİNE İTFAİYE MÜDAHALESİ!

Ankara'nın Mamak ilçesinde, ayağı çatı oluğuna sıkışan güvercin itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kayaş Mahallesi'nde bir güvercinin ayağının binanın çatısındaki yağmur oluğuna sıkıştığını gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Kayaş İstasyonu itfaiye ekipleri, güvercinin ayağının sıkıştığı çatıya çıkarak müdahalede bulundu. Ekipler binanın çatısında yapılan müdahale ile güvercini sıkıştığı yerden kurtararak aşağıya indirdi. Ancak ne yazık ki güvercinin ayağının çatıda sıkışması nedeniyle yaralandığı belirlendi. Bunun üzerine ekipler güverciinn tedavi edilmesi amacıyla veterinere teslim ederek tedavi altına alınmasını sağladı. Vatandaşlar ise çatı oluğuna sıkışan güvercini kurtaran itfaiye erlerini teşekkür ederek duyarlı davranışlarının örnek olmasını istediler.

Kaynak: Anadolu Ajansı