Ankara'da Aşure Günü etkinliği yapıldı

16 Temmuz 2024 (bugün) tarihi Aşure Günü olarak kutlanıyor. Ankara'nın Kalecik ilçesinde de Aşure Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Ankara'da Aşure Günü etkinliği yapıldı

Aşure Günü, 16 Temmuz 2024 (bugün) tarihine denk geliyor dolayısıyla ülkenin birçok noktasında bu özel gün için etkinlikler gerçekleştiriliyor. Ankara'nın Kalecik ilçesinde de Aşure Günü için etkinlik gerçekleştirildi.

Muharrem ayının onuncu gününe denk gelen Aşure Günü bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilir. Aşure Günü için aşure pişirilir ve ihtiyaç sahiplerine ya da komşulara dağıtılır. Bunun gibi etkinlikler, ülkenin birçok noktasında gerçekleştiriliyor.

Ankara'da Aşure Günü etkinliği yapıldı

ETKİNLİĞE YAKLAŞIK 3 BİN KONUK KATILDI

Ankara'da da Aşure Günü etkinliği gerçekleştirildi. Ankara'nın Kalecik ilçesi Çandır Köyü'nde Aşure Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Yüzlerce kişi, etkinliğe katılırken birlik ve beraberlik mesajı verildi. Etkinlik, Kalecik Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Meltem Özsöz koordinesinde Çandır Köyü Derneği Aşevi'nde düzenlendi. Aşure Günü etkinliğine yaklaşık 3 bin konuk katıldı. Misafirlere kazanlar dolusu aşure ikramı yapıldı, birlik ve beraberliğin amaçlandığı etkinlik halk oyunları oynanması ve sohbetlerle devam etti.

Yüzyıllardır gelenek olarak dağıtılan aşurenin içerisine en az 10 malzeme eklenir ve bunun yıl boyunca bereket getireceğine inanılır.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER