Ankara'da asansör boşluğuna düşüp vefat eden kız olayında ihmal iddiası

Geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Sincan ilçesinde yaşanan olayda henüz 13 yaşında bir kız mahsur kaldığı asansörden kurtarılırken hayatını kaybetmişti. Genç kızın vefatı ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Ankara'da asansör boşluğuna düşüp vefat eden kız olayında ihmal iddiası

Ankara'da yaşanan olay okuyanlara hayret vermişti. Sincan'da henüz 13 yaşındaki genç bir kız arkadaşı ile beraber asansörde mahsur kalmıştı. Küçük kızın arkadaşı kurtarılırken kendisi boşluğa düşmüş ve oracıkta hayatını kaybetmişti.

İHMAL KÖTÜ SONU GETİRDİ İDDİASI

Yaşanan bu trajik olay ile ilgili bir gelişme daha yaşandı. Olay anına ait olduğu ifade edilen bir görselde kurtarma ekibinden bir personelin elinde termos ile beklediği görüldü. Personelin gerekli önlemi almadığı ve çocuğun hayatını kaybetmesinde hatası olduğu iddialarının dile getirilmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi bir açıklama metni yayınladı.

Ankara'da asansör boşluğuna düşüp vefat eden kız olayında ihmal iddiası

ABB AÇIKLAMA YAPTI

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Ankara Büyükşehir Belediyesi ilgili makamlarınca olaya müdahale eden personeller hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

Devam eden hukuki süreçler ve açılan soruşturmalar neticesinde ilgili makamlarca üzücü olaydaki sorumluluğun Ankara Büyükşehir Belediyesinde olduğunun tespiti halinde ise tüm yasal işlemlerin hassasiyetle takip edileceğini ve uygulanacağını bildiririz"

GENÇ KIZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Küçük kız ise gözyaşları ile toprağa verildi. Yaşanan olayın ardından acılı aile ise suçu ve ihmali olanların cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER