Ankara'da arefe günü gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmini yapıldı

Başkentliler bir yoğun sıcak bir sağanak yağış döngüsü yaşamaya devam ediyor. Vatandaşların çok zorlandığı havaların mevsim normallerine ne zaman döneceği merak konusu oldu.

Arefe günü için Ankara'da sağanak yağış uyarısı!

Ölümlü ve ağır maddi hasarlı yağış günleri geçiren Ankara'da yağmurların uzun bir süre boyunca devam etmesinin ardından sıcaklıklar gelmiş fakat yağmurlu günler geri dönmüştü.

Bir süredir devam eden sıcaklıkların ardından Ankara halkının bir kez daha yağmurlar ile karşı karşıya kalacağı öğrenildi. Konu ile ilgili tahmin konunun en yetkili kurumu olan Meteorloji Genel Müdürlüğü'nden geldi.

Ankara'da arefe günü gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmini yapıldı

AREFE GÜNÜNE DİKKAT

Ankara'da yarından itibaren hava sıcaklıklarında düşüş yaşanması bekleniyor. Yapılan tahminde bugün ve yarından havanın 35 derece olmasının ardından hava sıcaklığının 30 dereceye gerilemesi bekleniyor. Havaların sıcakları devam ederken Cumartesi günü ise yağışların geri geleceği tahmini bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 5 günlük tahminde 15 Haziran gününe dikkat çekildi. Kurban Bayramının Arefe günü olması ile ayrıca dikkat çeken bu günde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edildi. Söz konusu günde hava sıcaklığının en yüksek 30, en düşük 21 derece olması beklendiği belirtildi.

Ankara halkının yağışlarla yaşadığı imtihanlara bir yenisinin daha ekleneceği haberi sonrasında yakın zamanda uyarıların gelmesi bekleniyor. Kurban bayramı Arefesi gününde beklenen yağışların nasıl bir tablo ortaya koyacağı merak konusu oldu

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER