Ankara'da arabaların gece korkarak geçtiği yola boyalı çözüm

Başkentin farklı noktalarında bulunan bazı yerler sürücüler ve yayalar için kullanırken sıkıntılar oluşturabiliyor. Bu noktada yaşanılan sıkıntıyı gidermek adına ilgili birimler çeşitli adımlar atıyor.

Ankara'da arabaların gece korkarak geçtiği yola boyalı çözüm

Sürücüler için araç kullanmak kadar, aracın geçtiği yollarda büyük önem taşıyor. Bazı yollardan geçmek, zahmeti nedeniyle araç sahiplerinin büyük sıkıntılar yaşamasına neden oluyor.

Ankara'da arabaların gece korkarak geçtiği yola boyalı çözüm

Bu yollardan sadece birisi Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yer alan Etiler Caddesinin Ayaş Yoluna gidilen kısmında bulunuyor. Söz konusu yolun gidiş ve geliş kısmı akşam saatlerinde sürücüler için büyük bir tehlike saçmasıyla biliniyordu.

Ankara'da arabaların gece korkarak geçtiği yola boyalı çözüm - Resim : 2

ARAÇLARIN AKŞAM SIKINTI YAŞAMAMASI İÇİN YENİ ADIM

Geçtiğimiz haftalarda Haber Ankara olarak gündeme de getirdiğimiz bu yol, bitişiğinde yer alan Etimesgut Askeri Havaalanından dolayı ışıklandırılamıyordu. Uçakların bir kafa karışıklığı yaşamaması için çok düşük düzeyde yapılan izli ışıklar yeterli olmazken, sürücüler gidiş ve geliş esnasında karşı şeritteki araçların farlarından dolayı tehlikeli anlar yaşıyordu.

Gece saatlerinde yolun ayrımını sağlayan beton bariyerlerin renginin gri olması ayırt edilememesine neden oluyordu. Söz konusu bariyerler sarıya boyanarak yolun karanlıkta ayrımının daha iyi yapılması amaçlandı.

Ankara'da arabaların gece korkarak geçtiği yola boyalı çözüm - Resim : 3

Etimesgut ve Sincan'dan gelen insanların, Ostim- Batıkent ve İstanbul yoluna giderken kullandığı bu nokta yoğun araç trafiğine sahne olmasıyla biliniyor. Sürücülerin akşam buradan geçerken dikkat etmeleri kendi hayatları açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: Cengiz Ortataş
SONRAKİ HABER