Ankara'da aniden bastıran yağmur şehre zor anlar yaşattı

Başkent Ankara son yılların en ağır yağmurlu gecelerinden birisini yaşadı. Gece saatlerinde bir anda bastıran yağmurun bilançosu ağır oldu.

Ankara'da aniden bastıran yağmur  şehre zor anlar yaşattı

Ankara'da yaşanan hava durumları ülke gündemine damga vurmaya devam ediyor. Ani ve hızlı bir şekilde başlayan yağmurlar insanları hazırlıksız yakalarken ev ve iş yerlerinde su baskınları vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor.

Ankara'da aniden bastıran yağmur  şehre zor anlar yaşattı

Dün akşam Ankara benzer bir an daha yaşadı. Yağmurlu günlerin ardından hava sıcaklıkların 30 derece seviyelerine yükselmesinin ardından yağışlar geri geldi. Dakikalar içinde hayatın felç olduğu Ankara'da düşen şimşekler nedeniyle elektrik kesintileri meydana geldi. Kentin bazı noktalarında çatılar uçarken yolda giden araca şimşek düşmesi gibi anlar yaşandı. Sincan ilçesinde ise 1 kişi fırtına nedeniyle düşen tabelanın altında kalarak hayatını kaybetti.

Ankara'da aniden bastıran yağmur  şehre zor anlar yaşattı - Resim : 2

SIĞINDIKLARI YERDE CAN VERDİ

Hızlı bir şekilde bastıran yağış sonrasında insanlar bulduğu yere sığınmaya çalışırken Ankara'da A.Y adlı genç bir kadında bir tabelanın altına girdi. 10 Metre yüksekliğinde ve 5 metre genişliğindeki devasa tabela yağmura dayanamadı ve düştü. Yağmurdan tabelanın altına sığınan genç kızda tabelanın altında kalarak son nefesini verdi.

Ankara Valiliği yaşanan durum hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden yağış etkisini uzun bir süre devam ettirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Cuma ve Cumartesi günleri içinde benzer uyarılarda bulundu. Vatandaşların kendi ve sevdiklerinin canını korumak için bireysel tedbirlerini almaları tavsiye edildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER