Ankara'da aniden bastıran yağış günlük hayatı olumsuz etkiledi

Başkent bir kez daha yağmurlara teslim oldu. Meteoroloji, ABB ve Ankara Valiliğinin uyarısını yaptığı yağışlar şehirde etkisini gösterdi.

Sabah saatlerinde Ankaralılar için farklı kurumlardan peş peşe uyarılar gelmişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilerin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Valiliği başta olmak üzere farklı kurumlar vatandaşları tedbirlerini almaya davet etmişti.

Yaşanan bu durumun ardından saat 14'ten sonra şehrin bazı noktalarında yağmur başladı. Dakikalar geçtikçe etki alanını genişleten yağmur şehir genelinde insanların zor anlar yaşamasına neden oldu.

YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANLAR ISLANMAKTAN KURTULAMADI

Yağmurun başlaması ile birlikte buldukları kapalı alanlara doğru yönelen vatandaşlar otobüs durakları gibi yerlerde kalabalıklar oluşturdu. Havanın yağma ihtimaline karşı şemsiyesini yanında bulunduran vatandaşlar bir nebze olsun daha rahat ederken, çoğu vatandaşta yağmura maruz kaldı.

YAĞIŞLARIN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Şiddetini hızlı bir şekilde artıran yağmurdan dolayı bir çok yerde arabalar ve motorlu sürücüler zor anlar yaşadı. Akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağmurların olumsuz bir bilanço ortaya çıkarmaması temenni ediliyor.

ABB ve ilçe belediyeleri ise kendilerine gelebilecek olumsuz bir ihbara karşı teyakkuzda bekliyor. İstenmeyen bir anla karşı karşıya gelenlerin ilgili birimlere haber vermesi isteniyor.

Kaynak: Haberankara.com