Ankara'da Ağustos ayında konut satışı rakamlarında artış yaşandı

Türkiye İstatistik Kurumu geçen ayın ülke genelindeki konut satış verilerini kamuoyu ile paylaştı. Söz konusu verilerde Ankara'da satılan konutlarda artışın devam ettiği görüldü.

Ankara'da Ağustos ayında konut satışı rakamlarında artış yaşandı

TÜİK resmi internet sitesinden 2024 Ağustos ayına dair konut satış istatistiklerini paylaştı. Yayınlanan verilerde ülke genelinde satılan toplam konut sayısında yılın bir önceki dönemine göre yüzde 9,9 artış yaşandı. Yılın 8. ayında 134 bin 155 konut satılırken Ankara ülkede en çok konut satılan 2. şehir oldu. Başkentte geçen ay 12 bin 496 konut satışı gerçekleşti.

ANKARA'DA 2 AYDIR 10 BİNİN ÜSTÜNDE SATIŞ RAKAMI OLUYOR

Son aylarda başkent Ankara'da satış rakamlarında yaşanan artış net bir şekilde göze çarpıyor. 2023 yılının Aralık ayında edilen 11 bin 458'lik konut satış rakamının ardından 2024 Temmuz ayına kadar rakamlar 10 binin altında seyrine devam etmişti.

Ankara'da Ağustos ayında konut satışı rakamlarında artış yaşandı

Aylar sonra Temmuz'da 11 bin 364 konutun satıldığı Ankara'da artış bu ayda devam etti. Ankara çok uzun bir zaman sonra 12 bin 496 evin satıldığı Ankara'da ilerleyen aylarda bu rakamın nasıl olacağı merak ediliyor.

GÖZLER GELECEK AYLARDA

Ülke genelindeki bir çok şehirde benzer bir şekilde konut satışları rakamları arttı. Ekonomik gelişmelerden dolayı sıkça dalgalanan bu satış rakamlarının kalan aylarda ne artma mı yoksa azalmama mı eğiliminde olacağı zaman içinde daha net gözlemlenebilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER