Ankara'da açılan Afganistan Renkleri sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Usta – Çırak projesi kapsamında yapılan çalışmalarla Ankara Kızılay’da bir kültürel sergi açıldı. Sergide Afganistan’ın kültürüne dair bilgiler veriliyor.

Ankara'da açılan Afganistan Renkleri sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Ankara’da kültür sanat faaliyetleri kapsamında kültürel bir sergi daha açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Usta – Çırak projesi kapsamında yapılan çalışmalar bir sergiye dönüştürüldü. Türkiye ile Afganiastan arasındaki dostluğu ifade eden sergi Ankara Kızılay’da Nergiz Sanat Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

3 İSMİN ESERLERİ SERGİLENİYOR

Sergide eğitimci Sultan Özateş ile onun öğrencisi Ramesha Muradi’nin hazırlamış olduğu eserler yer alıyor. Ayrıca Ramesha Muradi tarafından yetiştirilen ve nitelikli eserler verebilen sanatçı Saima Nurinin eserleri de sergiye eklendi. Sergiyi ziyaret edenler Afganistan ile ilgili kültürel bilgiler edinebiliyorlar ve bu ülkeyi çok daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar.

Ankara'da açılan Afganistan Renkleri sergisi ziyaretçilerini bekliyor

AÇILIŞ YAPILDI

Ankara'nın Kızılay semtindeki Nergiz Sanat Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde “İki Devlet Bir Millet” projesi kapsamında Türkiye ve Afganistan konulu kültürel serginin açılışı gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Usta-Çırak Projesi çerçevesinde eğitimci Sultan Özateş ile öğrencisi Ramesha Muradi’nin hazırladığı sergi, iki ülke arasındaki dostluk ve birlikteliği pekiştirmek amacıyla yapıldı. Ramesha Muradi’nin yetiştirdiği sanatçı Saima Nuri’nin eserlerinin de dahil edildiği sergide ziyaretçiler, Afganistan'ın kültürüne ilişkin bilgiler edinebilecek. 9 Eylül'de açılan sergi, 15 Eylül'e kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Ankara'da açılan Afganistan Renkleri sergisi ziyaretçilerini bekliyor - Resim : 2

Ankara’da açılan sergiye önemli bir ilgi gösterileceği tahmin ediliyor. Sergiyi ziyaret etmek isteyenler pazar günü akşamına kadar bu ziyaretlerini gerçekleştirebilecekler. Ziyaretçiler ile özel olarak ilgilenilen sergide sanatçılar merak edilen soruları da yanıtlıyorlar.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER