Ankara'da 7.2 şiddetinde deprem tatbikatı yapılacak!

Ankara, Bolu, Düzce, Sakarya, Çankırı, Karabük ve Zonguldak'ta eş zamanlı deprem tatbikatı yapılacağı açıklandı. Tatbikatta 7,2 şiddetinde depremin çalışacağı belirtildi.

Ankara'da 7.2 şiddetinde deprem tatbikatı yapılacak!

Aktif fay hatları üzerinde kurulu bulunan ve bu nedenle sürekli olarak depremler yaşanan Türkiye'de can ve mal kaybını en aza indirmek için depreme hazırlık çalışmaları sürüyor. Özellikle de deprem tatbikatları büyük önem taşırken bu tatbikatlardan biri için daha duyuru yapıldı Bolu'da meydana gelen ve Düzce, Sakarya, Çankırı, Karabük, Ankara ve Zonguldak illerini de etkileyen 7.2 şiddetindeki deprem senaryosu hayata geçirilecek.

BOLU'DA 7.2 ŞİDDETİNDE DEPREM ANKARA VE 5 İLİ ETKİLEYECEK!

Bolu'da, afet yönetim sürecinin test edilmesi amacıyla 12 Kasım'da 24 saat sürecek deprem tatbikatı düzenlenecek.

İl Özel İdaresinde düzenlenen Ekim Ayı İl Koordinasyon Toplantısı, Vali Abdulaziz Aydın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde bir konuşma yapan AFAD İl Müdürü Ümit Doğan, "Türkiye AFAD Müdahale Planı" kapsamında 12 Kasım'da Bolu'da bir tatbikat yapmayı planladıklarını belirtti.

Doğan, senaryo gereği Bolu, Düzce, Sakarya, Çankırı, Karabük, Ankara ve Zonguldak illerini etkileyecek 7,2 şiddetinde bir depremin canlandırılacağını kaydetti.

Tatbikatta afet yönetim süreçlerinin test edilmesi, afet gruplarının müdahale kabiliyetlerinin belirlenmesi, kaynak kapasitesinin ölçülmesi ile eksiklerin tamamlanması konularında çalışma yapılacağını bildiren Doğan, tatbikatın Bolu il merkezi ve ilçeleri ile Düzce, Ankara, Sakarya, Çankırı, Karabük ve Zonguldak'ta eş zamanlı gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Düzenlenecek olan deprem tatbikatına belirlenen illerdeki AFAD ekipleri de destek verecek. Deprem tatbikatının ilk 24 saati kesintisiz olarak devam edecek. Senaryoda 382 binden fazla bina ve 1 milyon 314 binden fazla kişinin depremden etkilenmiş olacağı varsayılacak. Deprem tatbikatı 12 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek ancak henüz kesin saati ilerleyen günlerde açıklanacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER