Ankara'da 632 okul temizlik için yardım istedi

Son haftalarda okullarda yaşanan temizlik sorunu günün üst sıralarında yer almaya devam ediyor. Velilerin sınıfları temizlediği görüntüleri sosyal medyada defalarca paylaşılmış, MEB 30 bin temizlik personeli alımı yapılacağını duyurmuştu.

Ankara'da 632 okul temizlik için yardım istedi

Tasarruf Tedbirleri kapsamında okullarda temizlik görevlisi eksikliği yaşanması büyük bir sorun haline gelmişti. Aynı anda yüzlerce çocuğun öğrenim gördüğü okullarda gerekli düzeyde temizliğin yapılmaması sonrasında öğrencilerin velileri sınıfları temizlemeye başlamıştı.

Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kameralar karşısına geçerek 30 bin temizlik görevlisi alımı için gerekli süreci başlatacaklarını ifade etmişti.

BÜYÜK BİR KRİZ HALİNE GELDİ

Halen gündemde yer alan bu konu ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yavaş Ankara'da 632 okulun kendilerinden temizlik konusunda yardım istediğini duyurdu.

Başkan Yavaş "Büyükşehir Belediyesinin çeşitli birimlerinde çalışan arkadaşlarımız her hafta cumartesi ve pazar olmak üzere en az 50 okulun temizliğini yapacaklar. Kent yöneticileri, kentte bir problem varsa bu görev bizim değil, bunu bakanlığın, hükümetin yapması gerekir' diye duyarsız kalamaz" ifadelerini kullandı.

"TÜM OKULLARI TEMİZLEMEYE TALİBİZ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi 16 partinin Ankara'da okulların tamamını temizlemeye talip olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER