Ankara'da 5,5 yıl kalp nakli bekleyen genç Elisa hayatını kaybetti

Küçük yaşlardan beri hastalıklarla mücadele eden ve 5,5 yıllık bekleyişin ardından nakile kavuşan Elisa Tüfekçi bir gün sonrasında hayatını kaybetti. 16 yaşındaki Elisa'nın vefatı sonrasında geriye çizdiği resim kaldı.

Ankara'da 5,5 yıl kalp nakli bekleyen genç Elisa hayatını kaybetti

Organ bağışının ne kadar önemli olduğu ve hayat kurtardığı bir kez daha acı bir şekilde hatırlanmış oldu. Ankara'da uzun bir süredir kalp rahatsızlığından dolayı tedavi gören ve 16 yaşında olan Elisa'nın vefat haberi kısa sürede sosyal medyada hızlıca yayıldı.

YILLARCA NAKİL BEKLEMİŞTİ

Neşeli halleri ile dikkat çeken ve insanları organ bağışı yapmaya teşvik eden çizimleri ile akıllarda yer edinen Elisa'nın durumu son günlerde giderek kötüleşmişti. Genç kızın mevcut halini daha iyiye getirebilmek adına doktorlar tedavi sürecine devam ederken yıllardır beklenen müjdeli haber Adana'dan gelmişti. Hayatını kaybeden ve organları bağışlanan bir kişinin kalbi ambulans uçakla Ankara'ya getirilmiş ve Elisa hızlıca tedaviye alınmıştı.

Ankara'da 5,5 yıl kalp nakli bekleyen genç Elisa hayatını kaybetti

ÇİZDİĞİ RESİM GÜNDEM OLDU

Ameliyata alınan ve kalp nakli işlemi gerçekleştirilen Elisa'dan yasa boğan haber geldi. 16 yaşındaki genç kız ameliyatın ertesi günü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. Genç yaşta vefat eden genç kız ailesini ve onu tanıyanları üzerken kendisinden geriye bıraktığı çizim sosyal medyada onu anmak için defalarca paylaşıldı.

Genç Elisa çizdiği resimde “Organlarınızı cennete götürmeyin. Onlara cennette değil, burada ihtiyaç var” diyerek organ bağışının hayat kurtarma yönüne dikkat çekmişti. Elisa'nın vefatı sonrasında en kısa sürede cenaze işlemlerinin tamamlanması ve toprağa verilmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER