Ankara'da 515 çocuğun koruyucu ailelere verildiği açıklandı

Türkiye'de yıllardır devam eden koruyucu aile uygulaması önemli bir insani adım olarak biliniyor. Ailelerine kan bağı olmayan fakat kendi evlatları gibi gördükleri bireyleri dahil eden insanlar çocukların gelişimine katkıda bulunuyor.

Ankara'da 515 çocuğun koruyucu ailelere verildiği açıklandı

Belirli şartlar gerçekleştirildiği takdirde asıl ailelerinin yanında çeşitli nedenlerden dolayı duramayan çocuklar koruyucu ailelere veriliyor. Ülkemizde evli ya da bekar 25-65 yaş aralığındaki ilk okul mezunu gelir sahibi herkesin olabildiği koruyucu aile uygulaması ile ilgili Ankara Valiliği bir açıklama yaptı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada koruyucu aile ve bu ailelerin himayesindeki çocuk sayıları açıklandı.

Ankara'da 515 çocuğun koruyucu ailelere verildiği açıklandı

VALİLİKTEN AİLELERE TEŞEKKÜR

Ankara Valiliğinin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Devletimizin Milletimizle el ele sürdürdüğü “Koruyucu Aile” uygulamasıyla Ankara il genelinde 467 koruyucu aile sayısına ulaşılmış olup bu ailelerimizin himayelerinde 515 evladımızı aile kurumu sıcaklığında, şefkat ortamında geleceğe hazırlıyoruz. Evlatlarımızın sevgi ortamında büyümelerine vesile olan koruyucu ailelerimize çocuklarımız adına teşekkür ediyor, her bir koruyucu aile ferdimize sağlıklı bir gelecek diliyoruz"

Koruyucu aile uygulaması duygusal anlamda da önemli bir yer ediniyor. Maddi ya da fiziksel imkansızlıklardan kendini güvende hissedebileceği ortama giren çocuklar mutlu ve ihtiyaçları karşılanmış bir şekilde hayatına devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER