Ankara'da 40 yıl boyunca taş plak koleksiyonu yapan vatandaş dikkat çekiyor

Koleksiyon yapmak bir hobi olmasının ötesinde kültür mirasının nesilden nesile aktarılmasında önemli bir rol onuyor. Bu kapsamda yıllar süren bir çabanın sonucu hazırlanan koleksiyonlar insanların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Ankara'da 40 yıl boyunca taş plak koleksiyonu yapan vatandaş dikkat çekiyor

Geçmiş zamanlarda yaygın olarak bulunan fakat günümüzde bulunması zor eserleri bir araya getirerek koleksiyon yapan insanlar, birikimleri ile dikkat çekmeyi başarıyor. Ankara'da yaşayan Raif Kara adlı bir vatandaşta 40 yılda biriktirdiği gramafon ve taş plak koleksiyonu ile dikkat çekiyor.

Nostaljik günlere bir yolculuk hissiyatı yaptıran bu arşivde 3 bin uzunçalar plak, 3 binden fazla 45'lik plak, 250'ye yakın resimli plak, 250'ye yakın kartpostal ve kitap plak, 5 tane altın plak, 50 civarında pikap, makaralı teyp, tel teyp ve sinema makinaları bulunuyor.

Ankara'da 40 yıl boyunca taş plak koleksiyonu yapan vatandaş dikkat çekiyor

"KEYİFLİ AKŞAMLAR GEÇİRİYORUZ"

Hayatının ilk yıllarında bu eşyalara ilgi duyan Kara koleksiyonunda yer alan eserlerin hepsinin sorunsuz bir şekilde çalıştığını ifade etti. Geniş bir yelpazede filmleri olduğunu ifade eden Raif Kara "Sevenlerle, misafirlerle ya da dostlarla keyifli akşamlar geçiriyoruz" dedi.

Koleksiyonunda en sevdiği plak eserinin 1924 basımı İstiklal Marşı kaydı olduğunu dile getiren kolekiyoner Raif Kara sorun yaşadığı zaman eserleri tamir ettirerek aynı şekilde kullanmaya devam ettiğini söylüyor.

Ankara'da 40 yıl boyunca taş plak koleksiyonu yapan vatandaş dikkat çekiyor - Resim : 2

Uzun yıllar boyunca yapılan titiz çalışmalar sonucu elde edilen koleksiyonlar canlı bir tarih görevi görüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER