Ankara'da 3 ilçede yasaklı madde operasyonu: 11 kişi tutuklandı

İnsanların hayatını karartan ve onları bağımlı hale getiren yasaklı maddeler ile mücadele sürüyor. Bu konuda yoğun bir mesainin harcandığı Ankara'da çok sayıda suçlu yanlarında suç unsurları ile beraber yakalanıyor.

Ankara'da 3 ilçede yasaklı madde operasyonu: 11 kişi tutuklandı

Bu kapsamda Ankara'nın bir çok ilçesine uzanan hareketli anlar yaşandı. İlk olarak Polatlı'da yakalanan iki kişiden alınan bilgiler operasyonun çok daha büyümesine neden oldu.

Polatlı ilçesinde görevli olarak çalışmalarını sürdüren emniyet ekipleri yasaklı madde üretip sattığı suçlamasıyla 3 kişi yakaladı. Yakalanan bu kişiler suçlarını itiraf etmeleri ve bildiklerini anlatmaları için sorguya alındı.

BİR OPERASYON DİĞERLERİNE KAPI AÇTI

Sorguda çok önemli bilgilere ulaşan emniyet ekipleri 18 kişinin daha adına ulaştı. Bu bilgiden sonra harekete geçen ekipler Sincan ve Mamak'ta bir dizi adrese yönelik operasyon gerçekleştirdi. Tam 28 adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

Polis ekipleri eş zamanlı olarak operasyonları gerçekleştirdikleri adreslerde çok sayıda farklı yasaklı madde ele geçirdi. Bu maddeler ile beraber tutuklanan kişilerden ise 11'i hakkında tutuklama kararı verildi. Geri kalan 10 kişiden 1'i ev hapsi aldı, diğer 9 kişi ise serbest bırakıldı.

YASAKLI MADDEYE MÜSADE EDİLMİYOR

Polis ekipleri gerçekleştirdiği her operasyonda önemli bulgulara ulaşıyor. Bu bulgular yeni operasyonlar için kritik rol oynuyor. Yılın her döneminde yasaklı madde odaklı gerçekleştirilen operasyonda önemli suçlular ve tonlarca yasaklı madde ele geçiriliyor. Maddeler imha edilirken şahıslardan suçu sabit olanlar cezaevinin yolunu tutuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER