Ankara'da 2024 yılı okul servisi ücretleri belli oldu!

Başkent Ankara'da milyonlarca öğrenci eğitim öğretim yılının 2. yarısı için okula dönmeyi beklerken üzücü bir haber geldi. Edinilen bilgiye göre Ankara'da 2024 yılı okul servis ücretleri açıklandı.

Ankara'da 2024 yılı okul servisi ücretleri belli oldu!

Ankara'da milyonlarca öğrenci geçtiğimiz günlerde karne heyecanı yaşamış ve 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girmişti. Bu süre zarfında aileleri ve arkadaşları ile zaman geçiren öğrenciler okullarına dönüp 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının 2. yarısına başlamaya hazırlanırken öğrencileri ve aileleri üzecek bir haber geldi.

2024 yılının başlarından itibaren ülkemizde bir çok ürün ve hizmete zam gelmesinin ardından zamların etkilediği bir yer de okul servisleri oldu. Yapılan açıklama ile 2024 yılında çocuklarını okula servis ile göndermek isteyen ailelerin ödemesi gereken kısa ve uzun mesafe fiyatları belli oldu.

Ankara'da 2024 yılı okul servisi ücretleri belli oldu!

FİYATLARA BÜYÜK TEPKİ

Yapılan açıklamaya göre Ankara'da bu yıl için en kısa mesafe okul servis ücreti 11 bin 960 TL, en uzun mesafe ücreti ise 17 bin 720 TL olarak açıklandı. Yapılan bu fiyatlandırma veliler arasında büyük bir tepki ile karşılandı. Enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele eden bir çok aile çocuklarını okula servisle göndermek isteseler bile kısa ve uzun mesafe okul servislerinin fiyatının çok pahalı olduğunu belirttiler.

Yapılan bu fiyat açıklamasının ardından Ankara genelinde okul servislerine yönelik taleplerde nasıl bir değişiklik olacağı şu an için bilinmiyor. Söz konusu fiyatlandırma ile ilgili bir geri adım atılıp atılmayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

SONRAKİ HABER