Ankara'da 2024 yılı berber ücreti tarifelerine zam geldi!

2024 yılında zam haberleri ardı ardına gelirken Başkent Ankara'da da berber ücretleri için zam kararı alındığı öğrenildi. Ankara'da yaşayan vatandaşlar yeni ücretleri merak ederken Haberankara.com okurları için detayları bir araya getirdik.

Ankara'da 2024 yılı berber ücreti tarifelerine zam geldi!

2024 yılı ile beraber hemen her kalemde ücret artışı yaşanırken yeni zamlar da vatandaşların gündeminde yer aldı. Zam haberlerini takip eden vatandaşlar için bir haber de berber ücretleri için geldi.

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına zam yapılmasının kaynaklı olarak bir de vatandaştan alınan vergi ve harçlardaki artışın ardından Başkent Ankara'da berber ücretlerine de zam yapıldığı öğrenildi.

2024 ANKARA'DA BERBER ÜCRETLERİ NE KADAR?

Yeni yılla beraber ülkemizde hemen her kaleme zam geliyor. Birbiri ardına gelen zamlara bir yenisi daha eklenerek Ankaralılara duyuruldu. Ankara'da erkek kuaförleri ve berberlerin ücretlerine zam geldiği açıklandı. Maliyetleri artan berber esnafı için yeni zam kararı alınırken Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, "Berber ücretlerine 1 Ocak 2024'ten itibaren yapılan güncellemeden dolayı halkımızdan özür diliyoruz.

Ankara'da 2024 yılı berber ücreti tarifelerine zam geldi! - Resim : 2

Günümüz ekonomisinin ağır şartları gereği mecburen ister istemez bu fiyat artışlarını yapmak zorundaydık, yoksa dükkanlarımızı kapatmak zorunda kalırdık. Ankara Berberler Odası olarak üye berber esnafımızın uygulamasına yönelik olarak fiyat tarifesinde yüzde 45 oranında bir artış söz konusu." dedi. Belirlenen yeni ücret tarifelerine göre Ankara'da;

Birinci sınıf berberlerde saç kesim ücreti 310 TL,

İkinci sınıf berberlerde 240 TL,

Üçüncü sınıf berberlerde ise 180 TL oldu.

Ortalama bir saç tıraşı yıkamayla beraber 200 TL'den başlarken Ankaralılar da yeniz zam haberlerini yakından takip etmeye başladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER