Ankara'da 2.000 kaçak emlakçıyla mücadele sürüyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'da faaliyet gösteren kaçak emlakçıların sayısının 2.000'e ulaştığını belirtti.

Ankara'da 2.000 kaçak emlakçıyla mücadele sürüyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, kaçak emlakçılara yönelik defalarca şikayette bulunduklarını, ancak şikayetlerin sadece %10'unun değerlendirildiğini ifade etti.

Akçam, son olarak Mamak ilçesinde, 2.1 - 2.3 milyon lira değerindeki bir daireyi 3.87 milyon liradan satan bir emlakçıya rekor bir para cezası verilmesinin ardından medyada yer alan "yetki belgesi olmayan emlakçı" ifadesinin yanlış olduğuna dikkat çekti ve "Yetki belgesi olmayanlara kaçak emlakçı denir" dedi.

emlakci-ve-ev-sahibinden-bu-kadarina-da-pes-dedirten-oyun-1-ev-5-ayri-fiyat-kmho.webp

İHBARLARDA BULUNULDU

ATEM Başkanı, Ankara'da kayıtlı 4.135 emlak danışmanının bulunduğunu ve tespit ettikleri 120 kaçak emlakçıyı ilgili mercilere bildirdiklerini söyledi. Bu kişilere yönelik Ticaret Bakanlığı, Ankara İl Ticaret Müdürlüğü, ve çeşitli ilçelerin zabıta müdürlükleri dahil olmak üzere birçok resmi kuruma ihbarda bulunuldu.

Kaçak emlakçılıkla mücadelede kararlı olan ATEM, bu tür faaliyetlerin son bulmasını ve kaçak emlakçıların ciddi cezai yaptırımlarla karşılaşmasını istiyor. Akçam, "Emlak sektörünün keneleri" olarak adlandırdığı bu kişilerin piyasadan silinmesinin önemine vurgu yapıyor ve gerçek emlak danışmanlarına destek çağrısı yapıyor.

Kaçak emlakçılarla mücadele, Ankara'da emlak sektörünün düzenli bir şekilde işlemesini sağlamak amacıyla devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER