Ankara'da 2 kişinin ölümüne neden olan sürücü olay günü alkol almamış

Ankara’da hız sınırını aşan sürücü 24 yaşındaki üniversite öğrencisi ve kaldırımda yürüyen matematik öğretmenine çarpmıştı. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken, olaya ilişkin sürücünün yargılanmasına devam edildi.

Ankara'da 2 kişinin ölümüne neden olan sürücü olay günü alkol almamış

Olay Ankara’nın Etimesgut ilçesine bağlı TBMM Caddesi’nde meydana gelmişti. 26 Şubat tarihinde meydana gelen kazada sürücü M.C.D’nin olay günü alkol almadığı belirtildi. Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapora göre sürücünü kanında alkol ya da türevi maddeye rastlanmadı.

Kazada üniversite öğrencisi ve matematik öğretmeni hayatını kaybederken, sürücü 2 gün sonra polise teslim olmuştu. Sürücü M.C.D 3 ay sonra avukat itirazıyla teminat bedeli, yurt dışına çıkış yasağı ve konutu terk etmeme şartı ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

ADLİ TIP RAPORU ÇIKTI

Ankara'da hız sınırını aştığı otomobille kaldırımda yürüyen matematik öğretmeni ve 24 yaşındaki üniversite öğrencisine çarparak ölümüne neden olan sürücünün yargılanmasına devam edildi. Duruşmada adli tıp raporuna göre sanığın olay günü alkol almadığı belirtildi.

KANINDA ALKOL ÇIKMADI

Ankara'da kullandığı otomobille hız sınırını aşıp kaldırımda çarptığı matematik öğretmeni Ekin Sert (31) ile üniversite öğrencisi Umut Can'ın (24) ölümüne neden olan M.C.D. (25) Ankara Batı 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Adli Tıp Kurumundan sanığın olay günü alkollü olup olmadığına dair hazırlanan raporun geldiği belirtilerek, rapora göre sanığın kanında alkol ve türevi maddeye rastlanmadığı aktarıldı.

DAVANIN KARAR DURUŞMASI 25 EKİM’DE

Etimesgut ilçesi 1. TBMM Caddesi'nde 26 Şubat'ta M.C.D'nin kullandığı otomobil, kaldırımda yürüyen Süleyman Demirel Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Umut Can ve matematik öğretmeni Ekin Sert'e çarpmıştı. Can ve Sert kaza yerinde yaşamını yitirirken, sürücü M.C.D. ve yanındaki 3 arkadaşı kaçmıştı.

2 gün sonra polise teslim olan M.C.D. çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanırken, 3 arkadaşı serbest bırakılmıştı. M.C.D, tutuklanmasından yaklaşık 3 ay sonra 22 Mayıs'ta avukatının itirazıyla Sulh Ceza Hakimliği'nce 500 bin lira teminat bedeli ile konutu terk etmeme ve yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbiriyle tahliye edilmişti. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine M.C.D, 3 Haziran'da yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ankara Etimesgut’ta 26 Şubat tarihinde meydana gelen olayda matematik öğretmeni ve üniversite öğrencisi kazada hayatlarını kaybetmişti. Olaya ilişkin davanın karar duruşmasının 25 Ekim Cuma günü görüleceği ifade edildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER