Ankara'da 2 çocuk selden sıkıştıkları yerden vatandaşların yardımı ile kurtarıldı

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde aniden bastıran yağış korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Yağmurdan dolayı sele kapılan iki küçük çocuğun başına gelenler ise kameralar tarafından an be an kaydedildi.

Başkent Ankara bir kez daha yağmurdan dolayı istenmeyen anlara sahne oldu. Yenimahalle ilçesinde yaşanan bir olay ise görenlerin kanını donduran cinsten oldu.

İKİ ÇOCUK SELE KAPILDI

Gün içinde aniden bastıran sağanak yağmur kısa sürede sele yol açtı. Bir anda yağmura yakalanan vatandaşlar sığınacak yer ararken kameralara yansıyan bir görüntüde facianın eşiğinden nasıl dönüldüğü gözler önüne serildi. Edinilen bilgiye göre iki küçük çocuk yağmurdan dolayı oluşan sele karşı koyamayarak yolda sürüklenmeye başladı.

Ankara'da 2 çocuk selden sıkıştıkları yerden vatandaşların yardımı ile kurtarıldı

Çocuklar o esnada yolda mahsur kalan bir arabanın altına kadar sürüklendi. Söz konusu araçta kurtulmaya çalışırken ileri doğru hamle yapınca çocuklar ezilme tehlikesi yaşadı. Vatandaşların çığlık çığlığa bağırarak takip ettiği o anlarda iki çocuğun araç altından çıktığı ve ikinci bir aracın altına doğru sürüklendiği görüldü.

“ÇOCUĞUN KALP ATIŞI DURMUŞTU”

Hızlı bir şekilde çocukları kurtarmaya giden vatandaşların müdahalesi ile küçük çocuklar mahsur kaldıkları yerden kurtarıldı. Korku filmi sahnesini aratmayan olayda çocukları araç altından kurtarıp kalp masajı yapan Özlem Şimşek “Selle birlikte 2 tane çocuğun suya kapılıp geldiğini gördük. Hemen koştum ben de. Oğlan çocuğunu aldım hemen çıkardım, kıza baktığımda ise arabanın altına sıkışmıştı. Onu çıkarmakta zorluk çektik. Sonradan çocuğun tekere tutunduğunu arkadaşımız gördü. O hemen çocuğu alıp çıkartarak müdahale etmeye çalıştım ama kendinde değildi. Çocuğun kalp atışı durmuştu. Önce bir kusturmaya çalıştım, olmadı, kalbin durduğunu görünce kalp masajı yaptım. Kendine geldi, sonrasında ambulans geldi” diyerek olayı özetledi.

Ankara'da 2 çocuk selden sıkıştıkları yerden vatandaşların yardımı ile kurtarıldı - Resim : 2

Söz konusu çocukların tedavileri sürüyor. Vatandaşların çocukları kurtarmak için mücadele etmesi ise takdir gören bir hareket olarak yorumlandı.

SONRAKİ HABER